Οι διακοπές έγιναν εφιάλτης… Δεν έχουν χρήματα ούτε για τα εισιτήρια της επιστροφής

valitsa taksidi

valitsa taksidiΕγκλωβισμένο στην ίδια του την πατρίδα και στο capital control των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα ένα ζευγάρι Ηπειρωτών μεταναστών.

Πριν από αρκετά χρόνια μετανάστευσαν στην Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στο Αμβούργο αναζητώντας τότε ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την οικογένειά τους.

¨Όλο το χρόνο εργάζονται σκληρά και κάθε καλοκαίρι για λίγες εβδομάδες επιστρέφουν στην πατρίδα για να ξεκουραστούν, να δουν φίλους και συγγενείς, να γεμίσουν μπαταρίες και να επιστρέψουν στην Γερμανία στον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση που σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολος.

Το φετινό όμως ταξίδι στην πατρίδα έμελλε να συμπέσει με όλες τις δυσάρεστες εξελίξεις για την Ελλάδα και βέβαια να βρει τους ίδιους στην κυριολεξία εγκλωβισμένους και χωρίς χρήματα ακόμη και για να καλύψουν τα έξοδα της επιστροφής τους στην Γερμανία.

Ο Ευάγγελος Τ., τα υπόλοιπα στοιχεία της ταυτότητάς του οποίου είναι στην διάθεση μας, και η σύζυγός του περίμεναν πως και πως και το φετινό ταξίδι στην Ήπειρο.

Πριν από περίπου ένα μήνα στις αρχές του Ιουνίου όπως συνήθιζαν κάθε χρόνο μετέφεραν ένα χρηματικό ποσό σε λογαριασμό που διαθέτουν σε ελληνική τράπεζα ώστε να έχουν διαθέσιμα αυτά τα χρήματα αν πάσα στιγμή για να καλύψουν τα έξοδα της παραμονής τους στην Ελλάδα και βέβαια της επιστροφής στην Γερμανία όταν θα ερχόταν εκείνη την στιγμή.

Και βέβαια ο λόγος αυτής της τακτικής που ακολουθούσαν κάθε χρόνο είναι γιατί φοβούνται να ταξιδέψουν με μεγάλο χρηματικό ποσό στις βαλίτσες τους.

Σήμερα όμως βρίσκονται χωρίς χρήματα στις τσέπες τους αναγκαζόμενοι να δανείζονται, από γνωστούς και συγγενείς διαδικασία κάθε άλλο παρά εύκολη πόσο δε μάλλον όταν ο κάθε ένας από τους εν δυνάμει «δανειστές» του ζευγαριού κάνει ημερήσια ανάληψη 50 και στην καλύτερη περίπτωση 60 ευρώ, για να καλύψει τις δικές του ανάγκες.

Το ζευγάρι δεν διαθέτει χρεωστική κάρτα και η ενημέρωση που είχαν από την τράπεζα που έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους είναι ότι θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας έως 10 ημερών για την έκδοσή της.

Και εφόσον βέβαια γίνει αυτό θα χρειαστούν αρκετές ημέρες στις ουρές για να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό για τα έξοδα της επιστροφής τους στην Γερμανία.

Αυτό που ζητούν δεν είναι τίποτε άλλο από το να τους δοθεί η δυνατότητα είτε να πάρουν αυτό το ποσό στα χέρια τους είτε να το μεταφέρουν και πάλι στον γερμανικό τραπεζικό τους λογαριασμό, κάτι το οποίο επίσης δεν έγινε δεκτό, και να αναζητήσουν κάποιον τρόπο για να φτάσουν αυτά τα χρήματα στα χέρια τους.

Οι ίδιοι δηλώνουν σε απόγνωση ευελπιστώντας στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων ώστε να βρεθεί μια λύση στον «capital γολγοθά» που βιώνουν.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ