Οι δήμοι στην κόψη του ξυραφιού….

kedeioa1Τα σοβαρά προβλήματα που συσσωρεύονται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδικά στους ορεινούς δήμους αποτέλεσαν το αντικείμενο προσυνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Το προσυνέδριο έγινε στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ανοίξει εν όψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι η χρονική στιγμή είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την τοπική αυτοδιοίκηση και τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης των δήμων.

kedeioa2Στη διάρκεια του προσυνεδρίου αναλύθηκαν κυρίως θέματα που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη αλλά και την παιδεία και δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μικροί δήμοι και τα οποία συνεχώς γίνονται περισσότερα.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, χωρίς στην προσπάθεια αυτή να συμμετέχουν ισότιμα και με καθαρούς όρους, οι Δήμοι» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. «Ενωμένοι, όλοι μαζί, ΚΕΔΕ και ΠΕΔ, δημιουργούμε μια νέα ισχυρή αυτοδιοικητική συμμαχία. Μια ισχυρή συμμαχία που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ανταποκριθεί σε ένα νέο και ενισχυμένο ρόλο στην προώθηση της Εθνικής και της Περιφερειακής Ανάπτυξης της χώρας, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

kedeioa3Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι οι πρώτες επαφές με τους νέους υπουργούς γίνονται σε καλό κλίμα και συμπλήρωσε με νόημα «υπάρχει καλή χημεία, βλέπω καλές προθέσεις περιμένουμε όμως να δούμε και πράξεις».

Τέλος ερωτηθείς για αλλαγές στον Καλλικράτη είπε πως υπάρχουν αρνητικά όμως οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να προέλθουν μέσα από διαβούλευση των τοπικών κοινωνιών.

kedeioa4

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ