Οι αποφάσεις της διακομματικής για τις εκλογές

DIAKOMMA D15Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία, συγκάλεσε Διακομματική Επιτροπή θέτοντας υπόψη των εκπροσώπων των κομμάτων τις εγκυκλίους που αφορούν τις προεκλογικές διαδικασίες προβολής, λειτουργίας και καθορισμού κανόνων κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του ο Δήμος θα παράσχει κάθε διευκόλυνση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την προβολή των θέσεων των κομμάτων και ζήτησε από τους εκπροσώπους των κομμάτων να υπάρξει σεβασμός στους δημόσιους χώρους και στο περιβάλλον και να βοηθήσουνε όλοι ώστε να αποφευχθεί η αφισορύπανση.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας για τις εκλογές ο Δήμαρχος κατέθεσε τις προτάσεις που αποδέχθηκαν εν τέλει τα μέλη της Διακομματικής συνυπογράφοντας το πρακτικό της συνεδρίασης. Το πρακτικό θα πρέπει να τεθεί προς έγκριση –όπως προβλέπει ο νόμος- σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών πρότεινε και εγκρίθηκαν τα εξής:

1. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να αποφευχθούν κάθε είδους εντάσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ υποψηφίων και κομματικών επιτελείων.

2. Να κατανεμηθούν ισότιμα σε όλα τα κόμματα οι κοινόχρηστοι χώροι, για να τοποθετηθούν, με δαπάνες των κομμάτων, προεκλογικά περίπτερα διαστάσεων 2Χ2Χ2 περίπου.

3. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο να κατανείμει ίσο χρόνο προβολής σε όλα τα κόμματα.

4. Το Σάββατο 24/01/2015 θα αφαιρεθούν από την πόλη όλα τα προεκλογικά υλικά, πλην των περιπτέρων, τα οποία θα αφαιρεθούν, με ευθύνη των κομμάτων, έως 02/02/2015.
5. Η αφισοκόλληση θα γίνεται στους προκαθορισμένους από το Δημοτικό Συμβούλιο χώρους για εμπορική διαφήμιση.

6. Τα ηχητικά συστήματα επιτρέπεται να λειτουργούν σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 14496/12.04.2012 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

7. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η χρήση χρωμάτων και σπρέι σε δημόσιους, δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κολώνες, πινακίδες, αγάλματα, μνημεία κλπ.

8. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η χρήση φωτεινών διαφανειών σε ανοιχτούς χώρους, μετά από άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

9. Ο ευπρεπισμός και καθαρισμός του χώρου πέριξ των περιπτέρων θα γίνεται με ευθύνη των κομμάτων.

10. Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά, μετά το πέρας των εκλογών, θα τοποθετούνται στους μπλε κάδους.

11. Προβλέπονται δύο (2) ελεύθερες θέσεις στάθμευσης μπροστά από κάθε εκλογικό κέντρο, για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και όσων απασχολούνται σ’ αυτά.

12. Παρακαλούνται τα κόμματα να γνωστοποιούν εγκαίρως στο Δήμο και την Αστυνομία την ημερομηνία πραγματοποίησης των κεντρικών τους εκδηλώσεων.

13. Κατά τα λοιπά ισχύει η νομοθεσία για τις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ