Οι ανεμογεννήτριες δεν ταιριάζουν στα βουνά του Ραδοβυζίου

MIGDOS PER

MIGDOS PERΗ προστασία του περιβάλλοντος από τις σύγχρονες μορφές τεχνολογικής παρέμβασης και η διατήρηση της Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς ήταν το κεντρικό θέμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Άνω Καλεντίνη Άρτας με αφορμή παρεμβάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Την εκδήλωση οργάνωση η Κίνηση Πολιτών με ομιλητές τους Καλτσή Αποστόλη, πρόεδρο της ορνιθολογικής εταιρείας Ελλάδας, τον γιατρό Βασίλη Κοίλια, τον Κοσσυβάκη Γρηγόρη, δικηγόρο και συγγραφέα, την Καρλάφτη Μαργαρίτα από την Κίνηση για το περιβάλλον Λακωνίας, την Τραχανά Ροδόπη από την κίνηση πολιτών της Σκύρου και την κα Θάνου Γεωργία,δικηγόρο.

Ο κος Βασίλης Κοίλιας έκανε μια γρήγορη αναφορά στην μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, και ο κος Γρηγόρης Κοσσυβάκης μίλησε για την αισθητική και το περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της ορνιθολογικής Εταιρείας, και οι εκπρόσωποι από την Σκύρο και την Λακωνία ανέλυσαν τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή και η κα Θάνου αναφέρθηκε στις νομικές κινήσεις που γίνονται ενάντια στην τοποθέτησή τους στα βουνά του Ραδοβυζίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, χαιρέτησαν και τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος και η κα Ταπραντζή-Κοίλια Τζένη αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συβουλίου Ηπείρου.

Ακόμη παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Κουφούλης Νίκος, Χήτας Βασίλης και Πλακούτσης Παναγιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καυκιάς Δήμος, Αντωνάκης Αιμίλιος, Γαλύφας Θανάσης και Γεωργάρας Δημήτρης. Χαιρέτησαν ακόμη από την κίνηση πολιτών Αμφιλοχίας και Αυλακίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ