Οικονομικό Επιμελητήριο: Απαράδεκτη η απόφαση για τα διόδια

EGNATIA SH NΑπαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση για λειτουργία σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου, το οποίο απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Όπως τονίζει στην επιστολή, με τη λειτουργία δεύτερου σταθμού μέσα στον ίδιο νομό, πλήττεται βάναυσα το εισόδημα των κατοίκων και δυσκολεύεται η καθημερινή τους μετακίνηση.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητά την επανεξέταση και την κατάργηση της σχετικής απόφασης.

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Η Τοπική Διοίκηση του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, πληροφορήθηκε με έκπληξη τη δυσμενή εξέλιξη της καθιέρωσης, διά νομοθετικής ρύθμισης δεύτερου σταθμού διοδίων εντός του νομού Ιωαννίνων.

Θεωρούμε από κάθε άποψη απαράδεκτη τη ρύθμιση αυτή, διότι το εισόδημα των κατοίκων της πιο φτωχής περιοχής πλήττεται βάναυσα, αλλά και η καθημερινότητά τους δυσκολεύεται αφάνταστα για απλές μετακινήσεις, όπως λόγοι υγείας και…προσέλευση στην εργασία τους.

Σας καλούμε να επανεξετάσετε και να καταργήσετε τη ρύθμιση αυτή. Η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια υπέφερε βαθειά από την οικονομική κρίση. Δεν αντέχει επιπλέον, ούτε μία παραπάνω δυσμενή απόφαση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ