Οικονομικά, θεσμικά κι απορρίμματα στις συναντήσεις Κουρουμπλή

kouroumplis perifereia

kouroumplis perifereia

Η διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και θεσμικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και την ΠΕΔ Ηπείρου.

Ο Υπουργός έδωσε τα εύσημα στην Περιφέρεια Ηπείρου για τα βήματα που έχει κάνει στη διαχείριση των απορριμμάτων, άκουσε τους προβληματισμούς για την πιθανότητα να μεταφερθούν τα σκουπίδια από την Λευκάδα και την Κέρκυρα στην περιοχή ενώ στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να αποτυπώσει στο χαρτί όλα τα προβλήματα που κατέθεσαν δήμαρχοι της Ηπείρου.

Και τα προβλήματα σχετίζονται με τα οικονομικά των ΟΤΑ, την υποστελέχωση των Δήμων καθώς και με θεσμικά ζητήματα.

kouroumplis ped

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου για την προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των στερεών αστικών αποβλήτων και τους βιολογικούς καθαρισμούς, ανέφερε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν από τη μείωση των πόρων για την αποκατάσταση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου, τις δυσλειτουργίες που προέκυψαν από το νέο νόμο για τις προμήθειες και τις διακηρύξεις έργων κ.ά..

Έθεσε το θέμα της στέγασης των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας και Πρέβεζας και ζήτησε να προωθηθούν ρυθμίσεις ώστε με την παραχώρηση στην Περιφέρεια, να αξιοποιηθούν για τη στέγαση υπηρεσιών και ανάπτυξη άλλων κοινωφελών δράσεων, κενά σήμερα κτίρια κυριότητας του Δημοσίου και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη, εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ευ. Καπετάνιο για την προώθηση της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του έργου για τη “Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων” της Περιφέρειας.

Τέλος και με αφορμή τη συνάντηση που προηγήθηκε εργαζομένων της Μεταλλοβιομηχανίας Spider, τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τον Υπουργό, ο κ. Καχριμάνης ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να βρεθεί τρόπος επαναλειτουργίας του εργοστασίου.

Με αφορμή την συνάντηση που είχε με πρώην εργαζόμενους στη βιομηχανία Spider ο Υπουργός δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην κυβέρνηση την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου.

«Θα ενημερώσω και τον Πρωθυπουργό γιατί το θεωρώ χρήσιμο μια τέτοια περίοδο, όπως είπε πολύ σωστά ο Περιφερειάρχης, είναι πολυτέλεια να ζούμε στον μικρόκοσμό μας. Η πατρίδα περνά μια βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση όλα αυτά τα χρόνια. Και τουλάχιστον η εμπειρία που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είναι ότι όλοι μαζί, όντας στην ίδια όχθη, γιατί αν δεν πάμε καλά όλοι μαζί δεν θα πάμε καλά, πρέπει να το παλέψουμε, να καταθέσουμε τον καλό μας εαυτό. Γιατί μπορεί να είμαστε ένας λαός που έχει και αδυναμίες, αλλά έχει και πολλά πλεονεκτήματα. Εγώ σας λέω εδώ και με τον Περιφερειάρχη, και με την Αντιπεριφερειάρχη κα Καλογιάννη και με τους βουλευτές της Ηπείρου και πολλούς θεσμικούς παράγοντες, έχουμε ένα πνεύμα συνεργασίας, που νομίζω ότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις να προωθούμε μια σειρά ζητήματα», ανέφερε στη δήλωσή του.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ