Οδεύουν προς ναυάγιο τα ληξιπρόθεσμα της Πρέβεζας

DHMARXEIO PREBEZASΆμεσος κι ορατός (φαίνεται πως) είναι ο κίνδυνος τα περίφημα 5,5 εκατομμύρια για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Πρέβεζας να μην φτάσουν ποτέ και δεκάδες άνθρωποι που περιμένουν να εξοφληθούν για έργα ή υπηρεσίες που παρείχαν στο Δήμο να μείνουν και πάλι στα κρύα του λουτρού.

Ο Δήμος δεν έχει κινήσει μέχρι τώρα καμία διαδικασία, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες και σε όσους ενδιαφερόμενους σπεύδουν να ρωτήσουν πως και με ποια διαδικασία θα πληρωθούν, η απάντηση που δίνεται είναι ότι δεν έχουν φτάσει ακόμη τα χρήματα!

 

Με τη διαφορά ότι, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία που ακολουθούν εδώ και μήνες άλλοι δήμοι της χώρας, τα χρήματα δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ στα ταμεία του Δήμου, αλλά ο Δήμος είναι αυτός που πρέπει να στείλει τους φακέλους με όλα τα δικαιολογητικά των ανθρώπων στους οποίους χρωστάει στην Αθήνα και στη συνέχεια το Γενικό Λογιστήριο να πιστώσει τις οφειλές στους λογαριασμούς τους.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα το πρόγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους. Ο χρόνος που απομένει λοιπόν δεν επαρκεί ώστε ο Δήμος Πρέβεζας να διεκπεραιώσει μία τέτοια διαδικασία, γεγονός που είχε επισημάνει δημόσια και με συνεντεύξεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Πιπιλίδης.

Η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία των ληξιπρόθεσμων την ώρα που σε όλους τους Δήμους της χώρας έτεινε προς την ολοκλήρωσή της, ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα δεν πρόκειται να δοθεί παράταση την νέα χρονιά για την κατάθεση των φακέλων.

Το αποτέλεσμα εάν τελικώς συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι δραματικό για την περιοχή καθώς η Δημοτική Αρχή θα έχει στερήσει 5,5 εκατομμύρια από την τοπική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ