ΟΑΕΔ: Ξεκινά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

KOINOFELHS 11 14

KOINOFELHS 11 14Ξεκινά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και σε πρώτη φάση θα καλυφθούν 32.433 θέσεις σε δήμους. Η σχετική προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ θα βγει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Οι θέσεις θα είναι πεντάμηνης διάρκειας και η αμοιβή των ανέργων που θα μπουν στο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπολείπεται του νομοθετημένου κατώτατου μισθού. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΔ υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους υπήρξε συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού, Ράνιας Αντωνοπούλου, με το προεδρείο της ΚΕΔΕ. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν οι τελικές λεπτομέρειες για την επόμενη προκήρυξη, που θα αφορά στις 19.577 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων, των εποπτευόμενων φορέων τους και των περιφερειών. ό προϋπολογισμός

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 200 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Το μέσο κόστος ανά ωφελούμενο ανέρχεται στο ύψος των 4.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης με τους δημάρχους, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αποσαφήνισε ότι στο επόμενο κοινωφελές πρόγραμμα θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Στόχος είναι να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες των ανέργων και των τοπικών κοινωνιών.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση της Ράνιας Αντωνοπούλου με το προεδρείο της ΚΕΔΕ συμφωνήθηκε:

1. Η επικαιροποίηση της ορθής κατανομής των αιτούμενων θέσεων ανά δήμο.

2. Η αναγκαιότητα περαιτέρω περιγραφής της θέσης εργασίας και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει ο δικαιούχος.

3. Η καλύτερη ενημέρωση των ανέργων που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η ΚΕΔΕ συμφώνησε στην έκδοση υλικού στο οποίο θα περιλαμβάνονται ο «χάρτης» των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των ανέργων που θα τοποθετηθούν στις συγκεκριμένες θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ