Ξοδεύτηκαν εκατομμύρια για ένα τελωνείο- φάντασμα

DRYMADES POGONIΤο τελωνείο Δρυμάδων εγκαινιάστηκε πριν από μερικά χρόνια για να αποφορτίσει τους μεθοριακούς σταθμούς της Κακαβιάς και της Μέρτζανης.

Κυρίως, όμως, για να διευκολύνει το πυκνό καθημερινό πήγαινε-έλα των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών, αφού από την πίσω πλευρά των συνόρων υπάρχουν τα ελληνόφωνα χωριά του Πωγωνίου με ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς με αυτά του ελληνικού Πωγωνίου.

 

Ξοδεύτηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ από το διασυνοριακό πρόγραμμα intereg και τη νομαρχία Ιωαννίνων και άλλα τέσσερα εκατομμύρια από την αλβανική πλευρά, έγιναν επίσημα εγκαίνια, πλην όμως ο σταθμός δεν λειτούργησε ποτέ, τουλάχιστον έτσι όπως είχε σχεδιαστεί.

Το τελωνείο Δρυμάδων μετατράπηκε σε τελωνείο φάντασμα, χαρακτηριστικό παράδειγμα, της αβάσταχτης ελαφρότητας που χαρακτηρίζει σε πολλές περιπτώσεις το ελληνικό δημόσιο.

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου επισκέφθηκε το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο είχε συνάντηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να λειτουργήσει περιοδικά το Τελωνείο Δρυμάδων στην περιοχή του Πωγωνίου.

Η επίσκεψη έγινε σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα ανήμερα της Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων και της ενημέρωσης που του είχε γίνει από τον Περιφερειάρχη.

“Έχει περάσει τόσος καιρός, έχουμε διαθέσει χρήματα από το Interreg Ελλάδα – Αλβανία και από τις δύο πλευρές και νομίζω ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μη βοηθά αυτό τον κόσμο”, δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ