Ξεσηκώνονται οι φιλοζωικές για αδέσποτα και καταφύγιο

KATAFYGIO 30 7 14

KATAFYGIO 30 7 14

Πανελλαδικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων αλλά και του καταφυγίου στο Δήμο Ιωαννιτών μετά την επιστολή καταγγελία, της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων προς τα αρμόδια υπουργεία, τον εισαγγελέα και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η καταγγελία έχει ουσιαστικά δύο σκέλη.

Το πρώτο αφορά στη διαχείριση του καταφυγίου αδέσποτων η οποία μέχρι σήμερα γίνεται από φιλοζωικό σωματείο, μέσω σύμβασης που έχει υπογράψει με το Δήμο Ιωαννιτών. Αφορμή αποτελεί η πρόθεση του Δήμου να εκχωρήσει σε ιδιώτες την λειτουργία του κυνοκομείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή , από καμία διάταξη δεν προβλέπεται η δυνατότητα των δήμων να αναθέτουν αυτή την εργασία (το σύνολο της διαχείρισης αδέσποτων ζώων ή τμήμα αυτής) σε ιδιώτες.

Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με την διαχείριση των αδέσποτων, με αφορμή καταγγελίες περί ευθανασίας.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Το δεύτερο θέμα, που θέλουμε να θέσουμε είναι οι πλείστες όσες πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ που συγκλίνουν στο γεγονός, ότι ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να “λύσει” το θέμα των αδέσποτων ζώων με παράνομες ευθανασίες καταργώντας κάθε έννοια νομικής αλλά και ηθικής διάστασης.

Μολονότι στείλαμε επιστολή στον Δήμο αλλά και προσπαθήσαμε τηλεφωνικά να επικοινωνήσουμε κάτι τέτοιο με ευθύνη του Δήμου και του Δημάρχου δεν έγινε εφικτό».

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (55 Σωματεία) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων ζητά την παρέμβαση όλων των αρμοδίων για τα δύο συγκεκριμένα ζητήματα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ