Ξεπερνούν τα εξήντα εκατομμύρια οι ζημιές… Οι πλημμύρες λάβωσαν την Ήπειρο

AZHMIES1

AZHMIES1Στο ποσό των 61.611.200 ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2015.

Ο σχετικός φάκελος με πλήρη τεκμηρίωση έχει αποσταλεί από την Περιφέρεια στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με την επισήμανση ότι η αποτίμηση όμως είναι συνεχής και βαρύνουσα, αφού υπάρχουν ζημιές και καταστροφές που συνεχίζουν να εμφανίζονται ως απόρροια των ίδιων φαινόμενων.

Ταυτόχρονα από την Περιφέρεια επαναλαμβάνεται το αίτημα για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών ως πλημμυροπαθών ή κατολισθαινουσών (κατά περίπτωση) προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των πληγέντων.

Κατά Περιφερειακή Ενότητα ο προϋπολογισμός για τα έργα αποκατάστασης επιμερίζεται ως εξής:

Π.Ε. Άρτας: 22.645.000, Π.Ε. Θεσπρωτίας 7.165.000, Π.Ε. Ιωαννίνων 21.470.000, Π.Ε. Πρέβεζας 10.331.200.

Η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και η αποκατάσταση των ζημιών συζητήθηκαν εκτενώς στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τοποθετήθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Αντιπεριφερειάρχες (για τα επιμέρους προβλήματα στις Π.Ε.), οι επικεφαλής- εκπρόσωποι των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου-Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ι. Λώλος, οι Δήμαρχοι Ν. Σκουφά κ. Ευ. Γιαννούλης, Γ. Καραϊσκάκη κ. Π. Μίγδος, Ζηρού κ. Ν. Καλαντζής και εκπρόσωποι των πληγέντων από τις πλημμύρες κατοίκων του Ανθότοπου Π.Ε. Άρτας και Περάματος Π.Ε. Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ