Ξεπαγώνουν οι κάτοικοι στο Δήμο Καραϊσκάκη

BOYRGARELI DΤα σοβαρότατα προβλήματα που ανακύπτουν από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και την αύξηση της τιμής στα καυσόξυλα συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Γεωργίου Καραισκάκη.

Παρότι τα χωριά είναι ορεινά και ο χειμώνας βαρύς, ο Δήμος είναι ενταγμένος στη Γ’ Ζώνη και οι κάτοικοι της ορεινής Άρτας θα πάρουν το ίδιο επίδομα πετρελαίου με αυτό που θα πάρουν στην Αθήνα.

 

«Αν και όλες οι Κοινότητες του Δήμου μας είναι χαρακτηρισμένες σαν ορεινές, αν και σε αρκετές από αυτές και για μεγάλα διαστήματα η επικοινωνία λόγω των καιρικών συνθηκών είναι προβληματική, ή και κάποιες από αυτές παραμένουν και αποκλεισμένες, η Κυβέρνηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ενέταξε τον Δήμο μας στη Γ’ Ζώνη, δηλαδή μαζί με την Αττική κ.α.
Το ποσό της επιδότησης είναι πολύ χαμηλό, αφού στην καλύτερη περίπτωση για την Περιοχή μας, θα φτάσει τα 336 ευρώ ανά οικογένεια.
Σε περιοχές όπως ο Δήμος μας – βασικά λόγω των οικονομικών δυσκολιών – η θέρμανση πολλές φορές γίνεται με καύσιμη ύλη το ξύλο, του οποίου το κόστος δεν είναι χαμηλό. Όλοι αυτοί οι Δημότες έχουν αποκλειστεί από κάθε επίδομα», επισημαίνεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί απαραίτητο να δίνεται επίδομα θέρμανσης – και όχι πετρελαίου θέρμανσης – σε όλους τους κατοίκους και να αμβλυνθούν τα κριτήρια χορήγησής του.

Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο οποίος σύμφωνα με στοιχεία των Βενζινοπωλών (ΟΜΕ – ΠΟΠΕΚ), πέρυσι αυξήθηκε κατά 440%.

Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τις μονάδες α’θμιας και β’θμιας παιδείας και υγείας (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, κέντρα υγείας, νοσοκομεία κ.α.), ώστε να μην τεθούν εμπόδια στην ομαλή προμήθεια καυσίμων και την θέρμανση των χώρων τους.

Να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα επιβίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ