«Ξεπαγώνει» η αποζημίωση των εξεταστών οδήγησης

odigisi sxoli

odigisi sxoli

Συμπληρωματικό υπόμνημα για την ρύθμιση του θέματος της αποζημίωσης των εξεταστών υποψηφίων οδηγών, που έχει βάλει στον «πάγο» την έκδοση άνω των 10.000 διπλωμάτων οδήγησης, πρόκειται να κατατεθεί σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος», στην διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών. Υπάρχει μάλιστα αισιοδοξία ότι μόλις το θέμα καταλήξει σε συμφωνία, τα κονδύλια που υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ, θα ξεμπλοκάρουν χωρίς να απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση.

Η καταβολή της αποζημίωσης στους εξεταστές, διεκόπη από 1η Ιανουαρίου 2016, όπως προβλέπει ο Ν.4354/2015. Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Ιωάννη Δελή, Χρήστου Κατσώτη και Μανώλη Συντυχάκη, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΟΜΕΔΙ επισημαίνει ότι «στον εκτελούμενο προϋπολογισμό εξόδων του Φορέα μας, υπάρχουν εγγεγραμμένες πιστώσεις ύψους 6.377.000 ευρώ, για την αποζημίωση των υπαλλήλων που εκτελούν το έργο της πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών καθώς και του βοηθητικού έργου των εξετάσεων».

Απαιτείται λοιπόν το «ξεκλείδωμα» αυτών των χρημάτων, προκειμένου να αποζημιωθούν οι εξεταστές. Υπολογίζεται δε ότι οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών αποφέρουν στην εθνική οικονομία περίπου 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στην ίδια απάντηση, η γενική διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του ΥΠΟΜΕΔΙ ενημερώνει ότι το Υπουργείο έχει ήδη προβεί στη σύνταξη σχετικής διάταξης που διασφαλίζει την αμοιβή των υπαλλήλων εξεταστών υποψηφίων οδηγών και οδηγών, των βοηθών εξεταστών, των ελεγκτικών οργάνων και των μελών των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών (ΔΙΕ). Αυτή όμως δεν έχει τελικά ψηφιστεί.

«Η διάταξη αυτή είχε αρχικά ενσωματωθεί στο άρθρο 7 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο “Ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις” το οποίο όμως νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων» αναφέρει η απάντηση. «Εν συνεχεία, η διάταξη αυτή κατατέθηκε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο “Εθνικό μητρώο επιτελικών στελεχών δημόσιας διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων” η οποία όμως αποσύρθηκε» συνεχίζει.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ