Ξεναγήσεις στα έργα των αρχαιολογικών χώρων

NEKROMANTEIO ERGAΣτο πλαίσιο της εβδομάδας προβολής του πολυσχιδούς έργου της αρχαιολογικής Υπηρεσίας (18 έως 26 Οκτώβρη 2014), η Επιστημονική Επιτροπή Νικόπολης της ΔΙΠΚΑ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση για δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, θα πραγματοποιεί καθημερινά ως τις 26 Οκτωβρίου, από μία ξενάγηση στους χώρους που εκτελούνται έργα ενταγμένα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ 2007-2013.

Τόπος συνάντησης, στις 11.00 π.μ. καθημερινά, θα είναι ο χώρος στάθμευσης μπροστά από το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης (Είσοδος οικισμού Σμυρτούλας) από όπου οι επισκέπτες θα μεταβαίνουν με δικά τους οχήματα, ώστε να ξεναγηθούν στο Τρόπαιο της Ναυμαχίας του Ακτίου, στο Ωδείο, στην δυτική Πύλη της βυζαντινής οχύρωσης «Αραπόπορτα», στο «Βασιλόσπιτο»- και τον παρακείμενο δρόμο με το μικρό Νυμφαίο καθώς και την παλαιοχριστιανική Βασιλική Δουμετίου.

Στα εν λόγω μνημεία θα υπάρχει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που θα πραγματοποιεί την ξενάγηση και θα είναι διαθέσιμο για οποιεσδήποτε απορίες και διευκρινήσεις.

Για πληροφορίες σχετικές με τις ξεναγήσεις απευθυνθείτε στον κο Παυλίδη Ευάγγελος – Αρχαιολόγο ΠΕ, στο τηλέφωνο 2682089364.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ