“Ξεκλειδώνουν” τα έργα στο Στάδιο Νικόπολης

arxaio ioannou

arxaio ioannou

Ένα ακόμη βήμα γίνεται μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε να χτιστούν οι “Πολιτιστικές Διαδρομές” που αποτελούν το πιο καινοτόμο και το πιο φιλόδοξο σχέδιο στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Διάζωμα, θα αναλάβει την χρηματοδότηση της μελέτης για τα έργα στο Στάδιο της Αρχαίας Νικόπολης. Ήδη το Σωματείο χρηματοδοτεί κι άλλες μελέτες στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, μετέχοντας ενεργά στην υλοποίηση έργων και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η συγκεκριμένη μελέτη έχει προυπολογισμό 30 χιλιάδων ευρώ.

Όπως ανέφερε στο Epiruspost ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, οι χορηγίες στην υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος των Πολιτιστικών Διαδρομών, αποτελούν ένα σημαντικό και κρίσιμο κεφάλαιο.

Κι είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί αναδεικνύουν την αξία της αλληλεγγύης και της στήριξης των πολιτιστικών μνημείων αλλά και γιατί, όπως υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου, επιτρέπουν να “ξεκλειδώσουν” μεγάλο ποσά απο το σπίτι.

Στην περίπτωση του σταδίου της Νικόπολης, η χορηγία των 30 χιλιάδων ευρώ για την μελέτη, ανοίγει το δρόμο, ώστε τους επόμενους μήνες να εκταμιευθούν από το ΕΣΠΑ πάνω από 800 χιλιάδες για τα έργα στον ίδιο χώρο.

Το Στάδιο της Νικόπολης φιλοξένησε τις αθλητικές δραστηριότητες των Ακτίων από τον Οκταβιανό Αύγουστο έπεσε θύμα συστηματικής λιθολόγησης ανά τους αιώνες αποτελώντας μια διαχρονική πλούσια σε οικοδομικό υλικό πηγή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ