Ξεκινούν τα έργα στο γήπεδο Μουσιωτίτσας

gipedo mousiot

gipedo mousiot

Στην φάση της κατασκευής περνά το έργο βελτίωσης του γηπέδου της Μουσιωτίτσας με συνολικό προυπολογισμό 343 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο δημοπρατήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και μετά το άνοιγμα των προσφορών αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος.

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που έρχεται να ενισχύσει κυρίως τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και της τοπικής ομάδας. Αίτημα το οποίο ήταν σε εκκρεμότητα από την δεκαετία του 80.

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης παρέμβασης, χρειάστηκε με την συνεργασία τοπικών φορέων, να ξεπεραστεί μία σειρά σημαντικών προβλημάτων, που άπτονταν κυρίως των δασικών υπηρεσιών.

Ο Δήμος Δωδώνης, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες που έκανε, κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να φτάσει στην υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονηθεί οι εργασίες θα αναπτυχθούν σε χώρο έξι στρεμμάτων περίπου. Θα κατασκευαστούν όλα τα απαραίτητα δίκτυα, θα γίνει διαμόρφωση του εδάφους και στην συνέχεια θα τοποθετηθεί τεχνητός χλοοτάπητας.

Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την ενίσχυση δράσεων και δομών που μπορούν να υποστηρίξουν την τοπική οικονομία και να δημιουργήσουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Για την Μουσιωτίτσα όπως και το σύνολο της παραποτάμιας περιοχής, που θα βρεθεί στο περιθώριο της Ιόνιας Οδού, αναζητούνται από τώρα τρόποι ενίσχυσης και στήριξης, ειδικά των νέων που παραμένουν στην περιοχή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ