Ξεκινούν οι πεζοδρομήσεις και στα Μπεζεστένια

MPEZESTENIA

MPEZESTENIAΣε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη έργο του Δήμου Ιωαννιτών. Ο λόγος για την ανάπλαση και τις πεζοδρομήσεις στα «Mπεζεστένια» στην περιοχή του ιστορικού κέντρου και της Ανεξαρτησίας

Αρχής γενομένης από την οδό Τοσίτσα, περνά στη φάση της κατασκευής, ένα ακόμη μεγάλο έργο του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για την ανάπλαση και τις πεζοδρομήσεις στα «Mπεζεστένια» στην περιοχή του ιστορικού κέντρου και της Ανεξαρτησίας.

 

Για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών και, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των πεζών, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας αποφάσισε να απαγορευτεί η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, πλην εκτάκτων αναγκών, στην οδό Τοσίτσα και στον κοινόχρηστο χώρο στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Κουντουριώτη, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η σύμβαση για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.088.006 ευρώ, είχε υπογραφεί την άνοιξη. Η ανάπλαση στα Μπεζεστένια είναι ενταγμένη στο γενικότερο σχεδιασμό που είχε εκπονηθεί και σε συνέχεια της ανάπλασης του κέντρου των Ιωαννίνων, έργο το οποίο συμπληρώνεται με την ανάπλαση στη Σιαράβα, για το οποίο έχει εκπονηθεί ήδη η μελέτη.

Τι προβλέπει το έργο στα Μπεζεστένια

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου θα πεζοδρομηθούν όλοι οι δρόμοι που περιβάλλονται από τις οδούς Κουντουριώτη, Τοσίτσα, Ευαγγελίδη, Κάτσαρη, Ζάππα, Καλάρη και παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα σύστημα οδών ήπιας κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η πεζοδρόμηση στις ακόλουθες οδούς:
1.Γοργόλη: πεζοδρόμηση στο υπόλοιπο τμήμα της, από Φιλίτου έως Ζάππα.
2.Χρήστου Ευθυμίου: Πεζοδρόμηση από οδό Ζάππα έως την Κουντουριώτη.
3.1η Πάροδος οδού Κουντουριώτη: από Κουντουριώτη έως Χρ. Ευθυμίου.
4.Αν. Φιλίτου: πεζοδρόμηση του υπόλοιπου τμήματος, από Ευθυμίου έως Ζάππα.
5.Μαρούλη
6.Σκουφά
7.Πάροδος οδού Ζάππα
8.Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ. 27 της οδού Κουντουριώτη:
9.Γεναδίου από Σκουφά έως Ζάππα.
10.Κοιν. Χώρος Τοσίτσα: ο κοινόχρηστος χώρος που δημιουργείται στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Κουντουριώτη, επιφάνειας 577,10τ.μ.
11.Τοσίτσα: Πεζοδρομείται έως Πατριάρχη Ευαγγελίδη.
Σε πεζοδρόμους ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπονται:
1.Γεναδίου από Πατρ. Ευαγγελίδη έως Ζάππα
2.Ζάππα από Ανεξαρτησίας έως Κουντουριώτη
3.Κάτσαρη από πλατεία έως Ζάππα
4.Σωτηρ. Σκίπη από Κουντουριώτη έως Γεναδίου
5.Σωτηρ. Σκίπη από Γεναδίου έως Κάτσαρη
6.Οι οδοί περιμετρικά πλατείας Χατζηκώστα (Πατρ.Ευαγγελίδη –Κάτσαρη)

Η σύνδεση των πεζόδρομων γίνεται μέσω των κεντρικών οδών Ανεξαρτησίας, Κάλαρη, Κουντουριώτη, Ζάππα, Πατριάρχη Ευαγγελίδη, Κάτσαρη και Γενναδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ