Ξεκινούν οι εργασίες στους αυτοκινητόδρομους

KALOGIANNHS S 8 4

KALOGIANNHS S 8 4Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες επανεκκίνησης στους αυτοκινητοδρόμους που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης, βάσει των πρόσφατων συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ Υπουργείου και Κατασκευαστών- Παραχωρησιούχων.

Ήδη και οι τέσσερις Κατασκευαστές- Παραχωρησιούχοι, ενημέρωσαν το Υπουργείο για τα εργοτάξια που θα αρχίσουν να λειτουργούν, βάσει των προϋποθέσεων που θέτουν οι συμφωνίες και όπως έκανε γνωστό στα Γιάννινα ο κ. Καλογιάννης τα εργοτάξια θα αναπτυχθούν σε όλο το μήκος των αξόνων. Οι διαπραγματεύσεις με τις 43 δανείστριες Τράπεζες έχουν προοδεύσει σημαντικά, παρά τις δυσμενείς εξελίξεις σε διεθνές οικονομικό επίπεδο των τελευταίων εβδομάδων (πχ: γεγονότα Κύπρου). Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω των τεσσάρων συναρμόδιων Γενικών Διευθύνσεων της, ενημερώνεται διαρκώς για κάθε ενέργεια που αφορά στις εν λόγω συμβάσεις.

 

Μόλις καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης θα κατατεθούν στη Βουλή. Αυτό όμως, όπως διευκρίνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός, είναι ένα γεγονός που δεν επηρεάζει την έναρξη των εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ