Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

AGORES PSONIA

AGORES PSONIAΞεκινά την Παρασκευή 2 Μαΐου η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, η οποία θεσμοθετήθηκε με τον πρόσφατο σχετικό νόμο.

Ο ίδιος νόμος προβλέπει και προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 4 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, από τις 11.00 π.μ. έως τις 20.00.

 

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 10 Μαΐου. Σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι για τις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται παράβαση των διατάξεων περί εκπτώσεων προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα.

Με αφορμή την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς διατυπώνει τη βεβαιότητά του ότι “η επιτυχημένη εφαρμογή της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα επιβεβαιωθεί και την προσεχή Κυριακή”.

“Πιστεύω ότι και σε αυτή την περίπτωση, οι καταστηματάρχες θα δουν την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου ως ευκαιρία, προκειμένου να ενδυναμώσουν τις σχέσεις με τους πελάτες τους, μέσα από την προσφορά ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές. Ο εμπορικός κόσμος, με την αντοχή που επέδειξε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, επιβεβαιώνει το ρόλο του ως σημαντικού συντελεστή ανάπτυξης και προόδου της ελληνικής οικονομίας. Η Κυριακή 4 Μαΐου θα είναι μια ακόμα απόδειξη γι’ αυτό” αναφέρει ο υφυπουργός.

Να σημειωθεί ότι ως ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος έχει οριστεί και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ