Ξεκινούν και πάλι οι πλειστηριασμοί ακινήτων

akinita ne16

akinita ne16

Επιστρέφουν από τον επόμενο μήνα οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών για χρέη προς την εφορία, μετά το «πάγωμα» λόγω των capital controls, με στόχο την αύξηση των εισπράξεων και την συρρίκνωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

H Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα publicrevenue.gr, τις περιλήψεις των προγραμμάτων πλειστηριασμού για ακίνητα οφειλετών. Eτσι, στις 16 Μαρτίου βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα αγροτεμάχιο 1.632 τ.μ στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τιμή πρώτης προσφοράς 10.400 ευρώ ενώ ακολουθεί στις 13 Απριλίου, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ένα διαμέρισμα 66 τ.μ στη Θεσσαλονίκη με τιμή πρώτης προσφοράς 56.000 ευρώ.

Και τα δύο ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, γεγονός το οποίο σημαίνει πως αποτελούν περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η τιμή εκκίνησης και για τα δύο ακίνητα συνολικά μόλις που ξεπερνά τα 66.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ακόμα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία (καθώς αν δεν υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον θα κυρηχθεί άγονος ο πλειστηριασμός), τα έσοδα θα είναι ελάχιστα.

Ωστόσο το ΥΠΟΙΚ θέλει μέσω αυτής της κίνησης να στείλει ένα μήνυμα το οποίο δεν είναι άλλο από το να ασκήσει πίεση στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ