Ξεκινά στους Λιγκιάδες το Κέντρο άγριας πανίδας

perdika15Την ερχόμενη Πέμπτη, στις πέντε το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Εκπαιδευτικού- Περιβαλλοντικού Κέντρου Άγριας Πανίδας και Αειφόρου Θύρας, στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων.

Το κέντρο είναι αποτέλεσμα του έργου «ThiroPedia» που υλοποιούν η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Ιταλία.

Οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν ειδική ενημέρωση των κυνηγών, αλλά και των παιδιών σε θέματα οικολογίας, βιολογίας ειδών, διαχείρισης οικοσυστημάτων, νομοθεσίας που άπτονται της δραστηριότητας της θήρας προκειμένου ν’ αποκτηθούν ολοκληρωμένες γνώσεις.

Επίσης, εξαιτίας της φύσεως της κυνηγετικής δραστηριότητας δημιουργούνται αυξημένοι κίνδυνοι ατυχημάτων οι οποίοι επιβάλλουν τόσο τη θεωρητική όσο και την πρακτική άσκηση σε θέματα φύλαξης και χρήσης κυνηγετικών όπλων καθώς και πρώτων βοηθειών.

Διαπιστώθηκε λοιπόν μέγιστη η ανάγκη οργάνωσης ενός φορέα διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα θήρας. Το ρόλο αυτό καλείται να αναδείξει το Περιβαλλοντικό Κέντρο το οποίο είναι πρωτοποριακό, δεν υπάρχει άλλωστε αντίστοιχο.

Το κτίριο που εγκαταστάθηκε το Κέντρο ανήκει στην Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου. Έχει παραχωρηθεί ο χώρος για να στεγαστεί το Περιβαλλοντικό Κέντρο για την Περιφέρεια Ηπείρου και υπεύθυνη για την λειτουργία και την διατήρησή του μετά το τέλος του προγράμματος ThiroPedia θα είναι η Ε’ ΚΟΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ