Ξεκινά η ρίψη εμβολίων για τη λύσσα

EMBOLIO LYSSAS

EMBOLIO LYSSASΗ πρόληψη της λύσσας, μιας επικίνδυνης ασθένειας από τα «παλιά» που κάνει και πάλι την εμφάνισή της σε άγρια ζώα της χώρας μας κυριάρχησε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας Ιωάννης Αυγέρης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Αθ. Δάλαρος και κτηνίατροι.

Με ενδιαφέρον, και χωρίς πανικό, αφού δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα λύσσας στην περιοχή μας ο κ.Αυγέρης ενημέρωσε για τους εμβολιασμούς που θα γίνουν από αέρος σε αλεπούδες και άγρια ζώα.

 

Παρότι τα δολώματα δεν θα πέσουν σε κατοικημένες περιοχές, υπάρχει ενημέρωση στα σχολεία έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατανάλωσης του δολώματος από άνθρωπο.

Αναφερόμενος στα κατοικίδια, ο κ. Αυγερης ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να εμβολιάσουν μόνοι τους τα ζώα ενώ σε ότι αφορά τα αδέσποτα υπεύθυνος είναι ο Δήμος ο οποίος θα πρέπει και ήδη επεξεργάζεται κάποιο πρόγραμμα για να εμβολιαστούν όλα τα αδέσποτα σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο .

Οι κτηνίατροι αναφέρθηκαν στα συμπτώματα της λύσσας και τους τρόπους μετάδοσης στα ζώα και τον άνθρωπο ενώ συνέστησαν , σε περίπτωση που κάποιος έρθει σε επαφή με το δόλωμα –εμβόλιο κατά της λύσσας να πλύνει άμεσα τα χέρια με σαπούνι και άφθονο νερό και στη συνέχεια να επισκεφθεί τον γιατρό.

Η υπάλληλος του αρμόδιου γραφείου του Δήμου Πρέβεζας Ζαχαρένια Κολέτσου, τόνισε ότι ο Δήμος καταγράφει και εμβολιάζει τα αδέσποτα ζώα σε συνεργασία με το Φιλοζωικό σωματείο και εθελοντές, ωστόσο χρειάζεται η ευαισθητοποίηση όλων για να έρθει σε πέρας η δύσκολη αυτή αποστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ