Ξεκίνησε το αποχετευτικό στο Δήμο Φιλιατών

FILIATES 8 13

FILIATES 8 13Ένα από τα σημαντικότερα έργα στο Νομό Θεσπρωτίας, με μεγάλες περιβαλλοντικές διαστάσεις μπήκε στη φάση της κατασκευής. Πρόκειται για το αποχετευτικό των Φιλιατών και τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από τις αρχές της βδομάδας κι εξελίσσονται με πολύ καλούς ρυθμούς.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς δήλωσε ότι : «Η υλοποίηση του έργου της Αποχέτευση και της εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, η οποία ήταν ένας από τους στόχους του Δήμου μας εδώ και τρεις δεκαετίες, γίνεται πράξη. Πρόκειται για ένα έργο πολύ μεγάλης σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Ως δημοτική αρχή θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου και για να μειώσουμε όσο είναι το δυνατό την όχληση των κατοίκων από τις σχετικές εργασίες»

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα τριάντα ενός (31) μηνών (από τις 31-07-2013 μέχρι 29-02-2016) και ειδικότερα:

• σε δέκα τρεις (13) μήνες η κατασκευή των έργων, (μέχρι 31-08-2014)

• και σε δέκα οκτώ (18) μήνες, για την δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης λειτουργίας (μέχρι 29-02-2016).

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4.543.103,52 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με συγχρηματοδότηση από Εθνικούς πόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ