Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Συμπαραστάτης του Δημότη

dimarxos panou

dimarxos panou

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ιωαννιτών, τον οποίο, όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, θα υπηρετήσει ο έγκριτος νομικός Χρήστος Πάνος.

Δήμαρχος και Συμπαραστάτης, με κοινές τους δηλώσεις «καλωσόρισαν» την «παρθενική» λειτουργία ενός θεσμού που αποστολή του είναι η διαμεσολαβητική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άμεσα θιγόμενοι πολίτες και επιχειρήσεις από κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων του Δήμου Ιωαννιτών.

«Είναι ένας θεσμός που θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο», είπε ο Δήμαρχος, αποδίδοντας στις φοβίες των δημοτικών αρχών και στην έλλειψη συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων, το γεγονός ότι λίγοι δήμοι στην χώρα τον έχουν υλοποιήσει.

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Πάνος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που έδωσαν τη δυνατότητα της λειτουργίας του θεσμού στο Δήμο και σημείωσε ότι «έχουμε όλα τα εφόδια για να ξεκινήσουμε σωστά τη λειτουργία του ο θεσμός. Ήδη τις πρώτες δύο μέρες λειτουργία του τα δείγματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς αρκετοί πολίτες απευθύνθηκαν στο γραφείο».

Ο κ. Πάνος υπενθύμισε πως – όπως προβλέπει ο νόμος – το τέλος της χρονιάς το γραφείο του «Συμπαραστάτη» είναι υποχρεωμένο να παρουσιάσει τον απολογισμό του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ χαρακτήρισε επίσης σημαντική μια ακόμη πρόβλεψη του νόμου, τη διατύπωση εισηγήσεων προς το Δήμο για τη βελτίωση των δημοτικών του υπηρεσιών.

«Ο νόμος δίνει αρκετές δυνατότητες και πολλά περιθώρια για ενέργειες σε πολλά επίπεδα. Είναι πολλά αυτά που μπορούνε να γίνουνε, θα τα δούμε και στην πράξη, θα τα «ανακαλύψουμε» και θα τα προτείνουμε στη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για την έκβαση του γραφείου μας και νομίζω ότι θα στεριώσει στο Δήμο Ιωαννιτών και θα προχωρήσει», τόνισε ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.

Σημείωσε πως σε αυτές τις πρώτες μέρες λειτουργίας του γραφείου θα επιδιώξει μια γνωριμία με τις δομές του Δήμου και τους ανθρώπους που τις υπηρετούν και κατέληξε: «Θα είμαστε σε επαφή με τη Δημοτική Αρχή και όλες τις δημοτικές δομές. Την κουλτούρα της συνεννόησης, της διαμεσολάβησης, της εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα την φτιάχνουμε μόνοι μας, δεν έρχεται από το πουθενά».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ