Ξεκίνησαν την ετοιμασία για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

XX PREBEZA

XX PREBEZAΗ έγκαιρη προετοιμασία και ο συντονισμός των εμπλεκομένων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό φορέων και εθελοντών ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας με την συμμετοχή των Εντεταλμένων Συμβούλων Κοσμά Κορωναίου, Ευάγγελου Συγκούνα και Ελευθερίας Αγγέλη.

Στην σύσκεψη είχαν κληθεί να συμμετάσχουν ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών του Ιστορικού Κέντρου, η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας, το Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων και άλλοι καταστηματάρχες ενώ τελικά ανταποκρίθηκαν μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος του Ιστορικού Κέντρου η Ένωση Ξενοδόχων, επαγγελματίες και εθελοντές.

 

Όπως τονίστηκε, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό το οποίο φέτος θα ανοίξει τις πύλες του για τρίτη χρονιά, αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους δίνοντάς τους την δυνατότητα σε περίοδο κρίσης να διασκεδάσουν και να χαρούν τις γιορτές χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η απήχηση που είχε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή ήταν μεγάλη και στόχος των διοργανωτών είναι φέτος να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητες.

Βόλτες με το γιορτινό τρενάκι, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη, παραμύθια, είναι μερικά μόνο από τα δρώμενα που θα έχουν την δυνατότητα να χαρούν οι επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού ενώ θα μπορούν να δοκιμάσουν αλλά και να παρασκευάσουν γλυκίσματα αλλά και παραδοσιακότερες γεύσεις (όπως οι δίπλες και οι τηγανίτες).

Από πλευράς των εκπροσώπων του Δήμου ζητήθηκε η ενεργός συμμετοχή των επαγγελματιών με χριστουγεννιάτικες προτάσεις στον χώρο του Χωριού έτσι ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα.

Κινητήριος δύναμη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα αποτελέσουν και φέτος οι εθελοντές οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια αναδεικνύοντας την δύναμη της προσφοράς σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Από τους συμμετέχοντες διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες διευρυμένες συσκέψεις προετοιμασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ