Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης του Τριγώνου

ARTA TRIGONO1Ξεκίνησε η κατασκευή του έργου «Βελτίωση υποδομών στην περιοχή ανάπλασης του Τριγώνου», που χρηματοδοτείται από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ) συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.

Σε πρώτο στάδιο γίνονται οι απαραίτητες εργασίες εντός του Δημοτικού Σταδίου (απομάκρυνση κιγκλιδωμάτων, τεχνικά έργα) έτσι ώστε να ακολουθήσει η καθαίρεση των σκυροδεμάτων των κερκίδων με κατασκευή νέου τοίχου αντιστήριξης και την διαπλάτυνση της οδού Κομμένου. Επίσης η υπάρχουσα κύρια πύλη εισόδου, επί της οδού Κομμένου και προς την πλευρά της οδού Σωφρονίου Ολυμπιονίκου, θα καθαιρεθεί και θα αντικατασταθεί με νέα (εντός του τοιχίου αντιστήριξης). Νέος τοίχος αντιστήριξης, μήκους 69,00m και ύψους 6,00m, θα κατασκευαστεί στο τμήμα του Αρχαιολογικού χώρου (ταφική οδός), πριν την διαπλάτυνση της οδού Κομμένου στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Εκτός την διαπλάτυνση, θα κατασκευαστεί και νέος κυκλικός κόμβος στην περιοχή της διασταύρωσης της οδού Κομμένου με την οδό Κατσιμήτρου αλλά και καινούργια πεζοδρόμια που θα καλύπτουν τις ανάγκες μετακίνησης των Α.Μ.Ε.Α.

Τέλος συνολική θα είναι η παρέμβαση στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού, για την οδό Κομμένου, αφού η μελέτη προβλέπει αντικατάσταση υπαρχόντων ιστών και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων led. Με την τοποθέτηση φωτιστικών θα βελτιωθεί το επιπέδου φωτισμού του δρόμου ενώ παράλληλα θα υπάρξει και σημαντική εξοικονόμησης ενέργειας λόγω της μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος των φωτιστικών led  έναντι των παλιών συμβατικών φωτιστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ