Ξεκίνησαν εργασίες στο νεκροταφείου Αγίου Νικολάου

AG NIKOLAOS N2

AG NIKOLAOS N2Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης στο Νεκροταφείο Αγίου Νικολάου Κοπάνων. Αυτό αναφέρεται σε απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή το δημοσίευμα του Epiruspost.gr και τις εικόνες ντροπής που συναντούν καθημερινά όσοι θέλουν να ανάψουν ένα κερί στους δικούς τους ανθρώπους.

Στην απάντηση του Δήμου σημειώνεται ότι ήταν αδύνατη η αποκατάσταση με τα δικά του συνεργεία, λόγω των εκτεταμένων ζημιών. Έτσι επελέγη η λύση της ανάθεσης, για την οποία απαιτήθηκαν χρόνος μερικών ημερών.

Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε και οι εργασίες ξεκινούν άμεσα.

Αναλυτικά στην απάντηση αναφέρεται:

Οι εργασίες πλήρους αποκατάστασης στο Νεκροταφείο Αγίου Νικολάου Κοπάνων ξεκίνησαν σήμερα το πρωί.
Αμέσως μετά την θεομηνία της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος παρενέβη με τα μηχανήματα και το προσωπικό του και αποκατέστησε άμεσα τις ζημιές στο Νεκροταφείο της Ανατολής.

Για το νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων δεν υπήρξε αδιαφορία ή ολιγωρία, αλλά ήταν τέτοιος ο αριθμός και κυρίως το μέγεθος των δέντρων που έπεσαν και αυτών που κρίθηκαν επικίνδυνα και πρέπει να κοπούν (35 μεγάλα δέντρα πρέπει να κοπούν), ώστε ο Δήμος Ιωαννιτών δεν διέθετε τα κατάλληλα μηχανήματα για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου.

Μπορούσε να παρέμβει άμεσα μόνο με εργασίες μικρής κλίμακας -όπως και έπραξε- ενώ για την πλήρη αποκατάσταση έπρεπε να ζητηθεί η συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων. Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνταν μια υπηρεσιακή διαδικασία αποφάσεων και εγκρίσεων για να καταλήξει στην ανάθεση του έργου.

Κατανοούμε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας που είχαν δυσκολία να προσεγγίσουν τα μνήματα των δικών τους ανθρώπων, όμως είναι προφανές ότι απαιτείται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να διεκπεραιωθούν όλες οι νόμιμες και τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται στην Αυτοδιοίκηση, ακόμη κι όταν υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη.
Όπως προαναφέραμε η διαδικασία ολοκληρώθηκε και οι εργασίες ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ