Ξανά στο προσκήνιο το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων

IOANNINA 13

IOANNINA 13Στο τραπέζι των συζητήσεων βάζει και πάλι το Υπουργείο Περιβάλλοντος το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Ένα σχέδιο που ξεκίνησε από το 2006 αλλά μέχρι σήμερα δεν κατέστη εφικτό να θεσμοθετεί.

Μάλιστα λίγους μήνες νωρίτερα το ΥΠΕΚΑ διέρρεε ότι το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων όπως και άλλων περιφερειακών πόλεων εγκαταλείπονται οριστικά.

Αυτή τη φορά ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός κατά τη συνάντηση που είχαν με τους Περιφερειάρχες της χώρας υποσχέθηκαν ότι θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς βέβαια να το προσδιορίσουν.

 

Στα θέματα που απασχόλησαν την χθεσινή συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με την ηγεσία Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τον Υπουργό κ. Γ. Μανιάτη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στ. Καλαφάτη και τον Υφυπουργό κ. Α. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

«Συζητήσαμε για τις αρμοδιότητες ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου, τόσο για τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο, όσο και για αυτά που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκε πως αφού ολοκληρώθηκαν τα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τελειώσει και το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων.

Τα άλλα θέματα που μας απασχόλησαν αφορούσαν την Πράσινη Ενέργεια, τα «Πράσινα Κτήρια», τους υδρογονάνθρακες, το Πρόγραμμα Μακροπεριφέρειας, στο οποίο συμμετέχει και η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και το φυσικό αέριο. Ήταν μια χρήσιμη συζήτηση για θέματα που αφορούν το Υπουργείο, από την κατάθεση μελετών μέχρι και ζητήματα ανάπτυξης.

Εν κατακλείδι ο Υπουργός είπε ότι από όλους τους φορείς, θεωρεί τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδος τους μεγαλύτερους συμμάχους του περιβάλλοντος. Γιατί έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο στο να λυθούν θέματα περιβάλλοντος και δεν τα αντιμετωπίζουν με λαϊκισμό και σκεπτικισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ