Ξανά στην Αυτοδιοίκηση για τη διαθεσιμότητα

DHMARXOI SYNTAGMAΣτην τοπική αυτοδιοίκηση θα αναζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση το πλεονάζον προσωπικό που θα μπει στο επόμενο κύμα διαθεσιμότητας.

Για το θέμα του επόμενου κύματος διαθεσιμότητας είχε ερωτηθεί στις αρχές της εβδομάδας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πάντως δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του.

«Θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για αυτό, όταν έρθει η ώρα» είπε, μιλώντας στο Mega.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, οι περίπου 90.000 εργαζόμενοι των Δήμων αναμένεται να αποτελέσουν σημαντική δεξαμενή για τους 12.500 «διαθέσιμους», που πρέπει να βρεθούν -βάσει μνημονιακής υποχρέωσης- έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην επιχείριση αξιολόγησης των υπηρεσιών τους προχωρούν ήδη οι Δήμοι, σύμφωνα και με τη σχετική επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ. Ο Κ.Ασκούνης ζητά να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Στο θέμα αναφέρθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

«Πρέπει όμως να προχωρήσει η αξιολόγηση. Αν προχωρήσει θα πάμε πραγματικά στοχευμένα στην κινητικότητα» τόνισε, μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με τα κριτήρια διαθεσιμότητας που ανακοίνωσε το υπουργείο, οι εργαζόμενοι στους Δήμους συγκαταλέγονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αφού το 74% είναι Υποχρεωτικής-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ μόλις το 3,84% κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο και το 0,07% έχει βγει από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ