Ξέμεινε από χαρτί και μελάνι η τοπική αστυνομία

asti megaro io

«Πολίτες σε ρόλο προμηθευτή και Αστυνομικοί σε ρόλο επαίτη»… Με αυτό τον εύγλωττο τίτλο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, περιγράφει τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργεί, εξ αιτίας απουσίας υλικών που χρειάζονται σε καθημερινή βάση, για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών!

Η πολιτική υποχρηματοδότησης έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τις υπηρεσίες της τοπικής αστυνομίας. Τον τελευταίο χρόνο εξ αιτίας της παντελούς έλλειψης κονδυλίων, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σε αναλώσιμα είναι τεράστιες ενώ μεγάλες είναι και οι οφειλές προς τους προμηθευτές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Ιωαννίνων, η κατάσταση είναι οριακή και παρότι έχουν υποβληθεί έγκαιρα αιτήματα για δαπάνες, δεν έχουν εγκριθεί ακόμη!

«Οι συνάδελφοι δίνουν κυριολεκτικά έναν «καθημερινό αγώνα δρόμου» αφού για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της υπηρεσίας τους δεν έχουν καν τα απαραίτητα όπως: (χαρτί Α4 αλλά και γραφική ύλη παντός είδους, ανταλλακτικά μελανιών για εκτυπωτές συστήματος POL και λοιπών εκτυπωτικών συσκευών, γάντια, καθαριστικά και άλλα), ταπεινά μεν πλην όμως αναγκαία αναλώσιμα υλικά για τα οποία αναγκάζονται συχνά πυκνά να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Στο πλευρό τους έχουν σε πολλές περιπτώσεις τους πολίτες οι οποίοι διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την τεράστια προσπάθεια που οι εργαζόμενοι καταβάλλουν για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες, υποκαθιστούν οι ίδιοι την πολιτεία με την χορηγία των απαραίτητων αυτών υλικών.

Πολίτες σε ρόλο …προμηθευτή και Αστυνομικοί σε ρόλο …επαίτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση!

Η Ένωση Αστυνομικών εκτιμά πως η οριακή αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και καλεί την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει στην έγκριση των λειτουργικών δαπανών, διότι μοιραία η υπομονή, το φιλότιμο, το κουράγιο και η φιλανθρωπία κάποια στιγμή εξαντλούνται.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ