Ξέμεινε από καύσιμα η Πυροσβεστική Ηπείρου… Ακινητοποιούνται τα οχήματα, ξεπαγώνουν οι υπάλληλοι

PYROSBESTIKH OX

PYROSBESTIKH OXΑπίστευτο κι όμως ελληνικό. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου ξέμεινε από πετρέλαιο. Τόσο από πετρέλαιο κίνησης όσο και από πετρέλαιο θέρμανσης.

Έτσι τα πυροσβεστικά οχήματα απειλούνται με πλήρη ακινητοποίηση και με αδυναμία παρέμβασης σε οποιοδήποτε περιστατικό ενώ τα πυροσβεστικά κλιμάκια και οι υπηρεσίες έχουν μετατραπεί σε παγωμένες αίθουσες με υπαλλήλους που στην κυριολεξία ξεπαγώνουν.

 

Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου απευθύνεται εγγράφως στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νικόλαο Δένδια, στον οποίο εκθέτει το πρόβλημα και ζητά την άμεση επίλυσή του.

«Είναι αδιανόητο για το Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο είναι κατεξοχήν μηχανοκίνητο σώμα να μην υπάρχει πετρέλαιο ώστε να κινηθούν τα οχήματα σε περίπτωση συμβάντος, αλλά και τώρα με τον παγετό να μην μπορούν να βάζουν σε λειτουργία πιο συχνά τα οχήματα ώστε να μην παγώνουν οι μηχανές ενώ σε κάποιες Υπηρεσίες έμειναν μόνο με τα καύσιμα που είχαν τα ντεπόζιτα των οχημάτων και η χορήγηση σε καύσιμα ήταν σχεδόν μηδαμινή που έγινε τις τελευταίες ημέρες», σημειώνεται στην επιστολή των Πυροσβεστών.

Το πρόβλημα είναι εξ ίσου σοβαρό και για τους πυροσβεστικούς σταθμούς και κλιμάκια της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς δεν υπάρχει σταγόνα πετρελαίου θέρμανσης με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να ξεπαγώνουν, όταν το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το μηδέν.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες υπηρεσίες βρίσκονται σε ορεινές περιοχές όπου οι καιρικές συνθήκες ακόμη χειρότερες.

« Κύριε Υπουργέ ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να επανέρθει στην πλήρη επιχειρησιακή του ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο 24 ώρες το 24ωρο και όχι μόνο την αντιπυρική περίοδο καθώς ποτέ δεν σταματάμε να εργαζόμαστε όλο το έτος. Παρά τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφέρεια μας για χορήγηση πετρελαίου εδώ και μήνες , δεν έχει υπάρξει λύση τόσο στο θέμα κίνησης των οχημάτων αλλά και στο θέμα στέγασης των Υπαλλήλων και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα σε λίγες ημέρες εάν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο το σύνολο των οχημάτων να είναι στο συνεργείο και οι Υπάλληλοι στα Νοσοκομεία άρρωστοι», καταλήγει η επιστολή της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ