Ξέμεινε από γάντια, σύριγγες και γάζες το Χατζηκώστα… Καθημερινά είδη έγιναν… πολυτελείας!

iatriki nosileia

iatriki nosileia

Την ώρα που τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία διογκώνονται, ο Υπουργός Υγείας, αντί να μεριμνήσει για την επίλυσή τους, επιλέγει να προχωρά σε δηλώσεις πυροτεχνήματα, είτε να προκαλέσει, είτε για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Έτσι το τελευταίο διήμερο, όλοι ασχολούνται με την περίφημη εξαγγελία για προληπτικές εξετάσεις και για τα νοσήλεια που θα καλούνται να καταβάλλουν όσοι προσβληθούν από καρκίνο…

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων υποχρεώθηκε να «τα πάρει» πίσω, λέγοντας απλά ότι «μία σκέψη έκανα».

Μόνο που η δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία δεν έχουν ανάγκη από σκέψεις αλλά από πράξεις και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Και τα προβλήματα διογκώνονται μετά το capital control και τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν ανακύψει στην τροφοδοσία τους με υλικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο Χατζηκώστα. Το νοσοκομείο έχει ξεμείνει από γάντια, γάζες και σύριγγες. Υλικά δηλαδή άμεσης ανάγκης και καθημερινής χρήσης, τα οποία όμως, έχουν μετατραπεί σε είδη πολυτελείας.

Όπως αναφέρει στο Epiruspost.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λάμπρος Γεωργόπουλος, το πρόβλημα είναι απόρροια της αδυναμίας των εταιριών να εισάγουν υλικά. Το νοσοκομείο από την πλευρά του, προσπαθεί να βρει λύση, απευθυνόμενοι σε τοπικούς προμηθευτές.

Μέσω αυτών, διασφαλίζει κάποιες ποσότητες, οι οποίες δεν είναι ικανές να καλύψουν το σύνολο των αναγκών.

Συνάμα όμως ανεβαίνει και το κόστος…

Σύμφωνα με πληροφορίες προβλήματα έλλειψης υλικών σημειώνονται και σε άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου.

Τα περισσότερα είχαν κάνει έναν προγραμματισμό μέχρι το τέλος Ιουλίου. Τα προβλήματα που ανέκυψαν στην ομαλή τους τροφοδοσία, είναι πλέον ορατά και αν άμεσα δεν βρεθούν λύσεις, τότε θα γίνουν μεγαλύτερα το προσεχές διάστημα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ