Νυχτερινή έφοδος στα γραφεία της Ομόνοιας, έκαψαν την ελληνική σημαία!

ag saranta omonoia

ag saranta omonoiaΠρωτοφανή επίθεση, σε βάρος της ελληνικής μειονότητας, σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας… Επίθεση που ξυπνά μνήμες από τις πιο δύσκολες περιόδους που βίωσε ο ελληνισμός της Αλβανίας.

Άγνωστοι εισέβαλλαν στα γραφεία της Ομόνοιας, στους Αγίους Σαράντα και έκαψαν την ελληνική σημαία, που βρίσκονταν δίπλα στην Αλβανική, όπως ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία της γείτονος χώρας.

Η Ομόνοια με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το γεγονός αυτό και κάνει λόγο για σκοταδιστική επίθεση.

Είναι πράξη που προκαλεί τα αισθήματα όλων των ελλήνων και θέλουμε να πιστεύουμε και των υγιώς σκεπτόμενων αλβανών συμπολιτών μας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και τονίζει:

Τα σύμβολα όλων των εθνών είναι ιερά και καλούμε την Αλβανική δικαιοσύνη να δείξει την ανάλογη ευαισθησία που επιβάλλεται άλλωστε από το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας δεν πτοείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Μέσα στα πλαίσια του νόμου και των Διεθνών Συμβάσεων, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια για τα δίκαια της Ελληνικής Μειονότητας. Αγωνίζεται επίσης με ζήλο και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον εκδημοκρατισμό της χώρας, απαιτεί όμως τον αντίστοιχο σεβασμό.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ