Νοικοκυρεύει τα ακίνητά του το ΕΤΕΑ

BROYTSHSΣτην άμεση αποδέσμευση των 19 από τα 21 μισθωμένα ακίνητα μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, στη μείωση μισθωμάτων, καθώς επίσης και στην αξιοποίηση 36 ιδιόκτητων ακινήτων προχωρά το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, σε συνεργασία με τον διοικητή του ΕΤΕΑ Αναστάσιο Παπανικολάου, με στόχο την άμεση εξοικονόμηση πάνω από 500.000 ευρώ ετησίως στις δαπάνες (ενοίκια, λειτουργικά κόστη κτλ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η μεγάλη εξοικονόμηση δαπανών θα προέλθει από την άμεση αποδέσμευση των 19 από τα 21 μισθωμένα ακίνητα μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Θα διατηρηθούν μόνο δύο μισθωμένα ακίνητα (κτίρια στην οδό Μάρνης) όπου, όμως, θα μειωθεί τουλάχιστον στο 50% το ενοίκιό τους, καθώς η τωρινή τιμή ενοικίασης είναι 14 ευρώ/τμ όταν η αντικειμενική τιμή ενοικίασης στη περιοχή δεν υπερβαίνει τα 6 ευρώ/τμ.

Επίσης, αξιοποιούνται τα 36 ιδιόκτητα ακίνητα του ταμείου από τα οποία 10 ακίνητα χρησιμοποιούνταν για στέγαση προσωπικού ενώ τα υπόλοιπα 26, μέχρι τώρα, χρησιμοποιούνταν σαν αποθηκευτικός χώρος αρχείων και εγγράφων των ενοποιημένων τομέων.

Πλέον, η στέγαση των υπηρεσιών του ταμείου καθώς και η αποθήκευση όλων των αρχείων θα συγκεντρωθούν σε τρία ακίνητα και όλα τα υπόλοιπα ιδιόκτητα κτίρια θα απελευθερωθούν.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης ανέφερε: «Η μεγάλη μάχη για το νοικοκύρεμα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας συνεχίζεται χωρίς διακοπή. Δυστυχώς, όμως, εντοπίζονται συνεχώς μπροστά μας ανοικτές πληγές κακοδιαχείρησης και έλλειψης σεβασμού στο δημόσιο χρήμα.»

»Μετά τη δημιουργία της Εστίας όπου με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι για κάθε εργαζόμενο στο ΕΤΕΑ αντιστοιχούν περίπου 350 τετραγωνικά μέτρα, προχωράμε σήμερα στην εξυγίανση και οργανωτική ανασυγκρότηση των κτιριακών δομών του ΕΤΕΑ.»

» Ξενοικιάζονται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 19 ακίνητα σε όλη την επικράτεια με όφελος 500.000 ευρώ μαζί με τις λειτουργικές τους δαπάνες και απελευθερώνονται 26 από την «ιδιότυπη κατάληψη» με αρχεία, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε τρία ακίνητα που επαρκούν για να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες».

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΕΤΕΑ Αναστάσιος Παπανικολάου δήλωσε: «Σε συνεργασία με τον υπουργό, μέχρι το τέλος χρόνου το ΕΤΕΑ θα έχει μετατραπεί σε ένα ταμείο πρότυπο, νοικοκυρεμένο με σεβασμό στον πολίτη και στο δημόσιο χρήμα και κυρίως με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ