ΝΟΔΕ και ΣΥΡΙΖΑ στα άκρα για επίσκεψη που δεν έγινε!

DENDIAS GIANNENAΣτην ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων επιδίδονται οι Νομαρχιακές Επιτροπές Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα για μία επίσκεψη η οποία δεν έγινε. Πρόκειται γι’ αυτή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια ο οποίος θα ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ. Ο Υπουργός δεν ήρθε, η εκδήλωση αναβλήθηκε όμως ο πόλεμος καλά κρατεί.

Το έναυσμα δόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του χαρακτήριζε ανεπιθύμητο τον Υπουργό στην περιοχή, έκανε λόγο για ακροδεξιές τακτικές και ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε κινητοποίηση. «Από την πλευρά μας, καλούμε τους συμπολίτες μας να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και την ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης και καλούμε την τοπική ΝΟΔΕ να ξανασκεφθεί την επιλογή της και να ματαιώσει την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην πόλη μας. Μια επιλογή που προφανώς δεν είναι τυχαία, αλλά σηματοδοτεί και στον τόπο μας την εγκατάλειψη της μετριοπαθούς συναινετικής κεντροδεξιάς γραμμής και την υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας,  που δείχνει την αγωνία και ορισμένων τοπικών παραγόντων να διατηρηθούν στην εξουσία, κάνοντας  ό,τι είναι δυνατό για να καταστείλουν οποιαδήποτε μορφή αντίστασης και ανυπακοής», σημειώνονταν στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η απάντηση της ΝΟΔΕ άργησε μία μέρα αλλά είναι σε εξ ίσου σκληρούς τόνους καθώς υπογραμμίζει ότι η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ πλήττει την πολιτική νομιμότητα και τον κοινοβουλευτισμό. «Η χώρα χρειάζεται πολιτική και κοινωνική σταθερότητα για να συγκρατηθούν η ανεργία και η ύφεση. Υπουργοί σαν τον κ. Δένδια επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό και με σεβασμό στους νόμους και το Σύνταγμα. Οι συνεχείς μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι αλλοπρόσαλλες ενέργειές του – όπως η τελευταία ανακοίνωση της τοπικής του οργάνωσης στη Θεσπρωτία – μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν στη χώρα και τη Θεσπρωτία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ