ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: Όχι στο μνημόνιο, όχι σε διαγραφές

elpida siriza

elpida siriza

Με πολύ σκληρή γλώσσα τοποθετείται στα τελευταία δεδομένα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας. Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ασκεί αυτοκριτική, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδείχθηκε έτοιμος και με σχέδιο για την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης. Δεν διέθετε σχέδιο για την αποφυγή του μνημονίου.

Με την ίδια ανακοίνωση εκφράζει την κάθετη διαφωνία της με το τρίτο μνημόνιο, στο οποίο υποχρεούται να ενταχθεί η Ελλάδα, όπως επίσης εκφράζει την διαφωνία σε κάθε πιθανό μέρος σε βάρος μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας που δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα.

Στην ανακοίνωση μεταξύ των άλλων αναφέρει:

Τα μέλη και τα στελέχη τού Συ.Ριζ.Α. δεν αποδέχονται τον εκβιασμό με το όνομα συμφωνία – μνημόνιο, αποκρούουν την ταπείνωση που θέλουν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι του νεοφιλελεύθερου διευθυντηρίου στο κίνημα, το Συ.Ριζ.Α., την κοινωνία. Δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο απορρυθμίσεων, ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και υποβάθμισης της θέσης μισθωτών και συνταξιούχων.

Τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι τού Συ.Ριζ.Α. θα πρωτοστατήσουν στην υπεράσπιση, όπως πάντα, των συμφερόντων των λαϊκών τάξεων, για τη συλλογική ανάκαμψη του κινήματος, πιο ώριμου, πιο αποτελεσματικού, μεμεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ισχύ, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Θα συναντηθούμε με νέα ορμή, πιο ώριμοι και υποψιασμένοι, με το κίνημα αλληλεγγύης στους δρόμους και στις πλατείες τής Ευρώπης και του κόσμου, με το Ποδέμος στην Ισπανία, το Σιν Φέιν στην Ιρλανδία κ.λπ., για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την οικονομία των αναγκών.

Η Ν.Ε. Πρέβεζας ζητά να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενέργεια οποιουδήποτε οργάνου τού κόμματος κατατείνει στην αποδυνάμωση ή την απαξίωση στελεχών του που εκφράζουν διαφορετική ή μειοψηφική θέση.

Εν τέλει, είναι καθήκον μας να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και την αντεπίθεσή μας, με ένα εφαρμόσιμο εναλλακτικό σχέδιο, μη εξαντλούμενο στα όρια που μας επιβάλλονται από το διευθυντήριο της Ε.Ε., το οποίο οφείλουμε να επεξεργαστούμε συλλογικά, για να ανατρέψουμε την επερχόμενη κοινωνική καταστροφή και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας κοινωνικά και πολιτικά πειστικής επανάκαμψης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ