Νερό από το Επιμελητήριο στον προεκλογικό μύλο….

ARTA EPIMELHTHRIO

ARTA EPIMELHTHRIOΆκομψη παρέμβαση στην προεκλογική περίοδο με στόχο την ενίσχυση συγκεκριμένου υποψηφίου δημάρχου, αποτελούν οι ανακοινώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Παπάζογλου.

Ο κ. Παπάζογλου, ο οποίος έχει διανύσει τη δική του διαδρομή στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων μετά την παρέμβαση για το Επιχειρηματικό Πάρκο, το οποίο θυμήθηκε είκοσι ημέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου.

 

Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου και χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση, ο Χρήστος Παπάζογλου απευθύνει επιστολή προς τον Δήμαρχο προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση μιας νέας έκτασης, στον κάμπο της Άρτας, η οποία δεν περιλαμβάνεται σε καμία μελέτη.

Όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένοι κύκλοι, η παρέμβαση του κ. Παπάζογλου αποσκοπεί στην ενίσχυση υποψηφιότητας δημάρχου από τον ίδιο πολιτικό χώρο με τον ίδιο, γεγονός που είναι καταδικαστέο.

Άμεση και σκληρή υπήρξε η αντίδραση του Δημήτρη Μαγκούτη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και επικεφαλής της παράταξης «Αναπτυξιακή Ενωτική Κίνηση Επιμελητηρίου».

Ο κ. Μαγκούτης, που γνωρίζει όσο λίγοι στην Ήπειρο, την υπόθεση του επιχειρηματικού πάρκου αδειάζει με στοιχεία τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τονίζει ότι τόσο σοβαρά ζητήματα θα πρέπει να μείνουν έξω από προεκλογικές σκοπιμότητες και απατηλές υποσχέσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του κ. Μαγκούτη αναφέρεται:

Με (τουλάχιστον) έκπληξη και απορία διαβάσαμε την ανακοίνωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστου Παπάζογλου, που αφορά την κατασκευή του «Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας».

Έκπληξη και απορία, γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Άρτας δεν έχει συνεδριάσει από 3/12/2013, με ευθύνη του Προέδρου του Επιμελητηρίου και της Διοικούσας επιτροπής οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με το νόμο περί Επιμελητηρίων, να το συγκαλούν τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.

Ο χρόνος της «ξαφνικής» ενεργοποίησης του προέδρου χωρίς ενημέρωση και έγκριση της όποιας πρότασής του από το Διοικητικό συμβούλιο λίγες μέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές και ενώ, λόγω αυτών, γνωρίζει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ουσιαστικών αποφάσεων σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αλλά και για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα αυτής της ανακοίνωσης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν και είμαστε υποχρεωμένοι λόγω της θέσης μας ως εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της Άρτας να θέσουμε δημόσια προς τον κ.Παπάζογλου είναι πολλά.

Οπως επίσης είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε δημόσια για τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο της Άρτας όσο και τους θεσμικούς παράγοντες.

Αναφέρει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ότι «η σημερινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου δια του προέδρου της Χρήστου Παπάζογλο από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων της, είχε εκφράσει γραπτώς τις επιφυλάξεις της, σχετικά με τη σκοπιμότητα των αρχικώς δύο προταθεισών θέσεων, δοθέντος ότι ήδη υπήρχαν προβλήματα συναίνεσης και αποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες των όμορων περιοχών και μάλιστα ως εναλλακτική και ευεπίφορη επιλογή είχε προτείνει να συμπεριληφθεί στη μελέτη αξιολόγησης η θέση «Κρεκούκια Δ.Δ. Αμμότοπου».

Καμμία τέτοια συζήτηση και ενημέρωση για αυτή την επιστολή δεν είχε γίνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.Ο κ.Παπάζογλου έστειλε από μόνος του επιστολή προς την εταιρία(!!!) που είχε αναλάβει για λογαριασμό της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας και ζητούσε να συμπεριληφθεί στην αξιολόγηση η θέση «Κρεκούκια» το οποίο όμως δεν έγινε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου με αποφάσεις του, έχει αποδεχθεί τη μελέτη, της θεσμικά υπεύθυνης, Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου-Δ.Μακεδονίας που πρότεινε τη θέση «Λειβάδια».

Στη συνέχεια ο ίδιος δεν εισηγήθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου τη χρηματοδότηση της μελέτης «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την διαπίστωση της καταλληλότητας της έκτασης όπου θα αναπτυχθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας κατά τον Ν. 3982/2011» για τη θέση «Λειβάδια» και την περέλαβε το επιμελητήριο το 2013 πληρώνοντας 20.000€ από τα χρήματα των εισφορών των επαγγελματιών της Άρτας;

Από πότε αποδέχεται ότι «υπήρχαν προβλήματα συναίνεσης και αποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες των όμορων περιοχών»; Γιατί στην κοινή συνέντευξη τύπου που δώσαμε στις 31/10/2012 στο Επιμελητήριο Άρτας είχε δηλώσει : «Υπάρχουν βέβαια κάποιοι οι οποίοι για προσωπικούς και ιδιοτελείς σκοπούς μπορεί να αντιδρούν. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που για προσωπικούς λόγους θα έχουν κάποια προβλήματα». Συντάσσεται πλέον με τους προσωπικούς και ιδιοτελείς σκοπούς αυτών ;

Δεν ψήφισε ο ίδιος ως δημοτικός σύμβουλος την «κατ’αρχήν παραχώρηση» της έκτασης «Λειβάδια» από το Δήμο Αρταίων; Αντιπρότεινε τότε άλλη θέση;

Δεν ήταν ο ίδιος αρμόδιος Αντινομάρχης επί Νομαρχιακής διοίκησης του κ.Παπαβασιλείου που απορρίφθηκε η θέση «Κρεκούκια»;

Καταλήγοντας, για να είμαστε ειλικρινείς και χρήσιμοι απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπούμε, οφείλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι το βάλτωμα της δημιουργίας Επιχειρηματικού πάρκου στην Άρτα οφείλεται στην αδυναμία των τοπικών θεσμικών παραγόντων να λειτουργήσουν προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, υποκύπτοντας ή ενσυνείδητα εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα. Το μπαλάκι που πηγαινοφέρνει το Επιχειρηματικό Πάρκο σε διάφορες τοποθεσίες ανά το Νομό, το κλωτσάνε επιδέξια όσοι δεν θέλουν να γίνει.

Τέλος θέλουμε να ζητήσουμε από όλους, να αφήσουν εκτός προεκλογικών και συνήθως απατηλών υποσχέσεων τέτοια σοβαρά θέματα, να ξεκαθαρίσουν, όσοι θέλουν και μπορούν, τη θεσμική και νόμιμη διαδικασία που σκοπεύουν να ακολουθήσουν για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στο μοναδικό Νομό σε όλη την Ελλάδα που τον στερείται και από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να κατανοήσει ότι υποχρεούται θεσμικά να εκπροσωπεί το Διοικητικό συμβούλιο και να εκφράζει τις θέσεις και αποφάσεις του και να μην επιτρέπει το Επιμελητήριο να χρησιμοποιείται για καμμία πολιτική σκοπιμότητα.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το Επιμελητήριο δραστηριοποιείται στηριζόμενο αποκλειστικά στις διόλου ευκαταφρόνητες εισφορές των επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εμπόρων της Άρτας. Επομένως οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι πρέπει να μεριμνούν με γνώμονα το δικό τους συμφέρον και να απέχουν από την εξυπηρέτηση κάθε προσωπικού, κομματικού ή άλλου συμφέροντος ή στόχου. Δεν το ζητάμε, το απαιτούμε ως είναι η υποχρέωσή μας απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ