Ναυάγιο και πάλι στο Δήμο Μετσόβου

METSOBO NEAΆκαρπη απέβη μία ακόμη προσπάθεια να συνέλθει και να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου. Ο χαρακτήρας της συνεδρίασης ήταν έκτακτος, το γεγονός όμως ότι η παράταξη της Δημοτικής Αρχής έχει απολέσει την πλειοψηφία αλλά και οι σοβαρές αντιρρήσεις που είχαν οι ανεξάρτητοι και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είχαν ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης αφορούσε στην απευθείας εκμίσθωση στην «Χιονοδρομικά Κέντρα Μετσόβου ΑΕ- εταιρεία λαϊκής βάσης, του δημοτικού καταστήματος «Προφήτης Ηλίας»

 

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος και της Ελάσσονος και οι Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι από την παράταξη του Δημάρχου, δεν προσήΛΘΑΝ στην συνεδρίαση με αποτέλεσμα αυτή να μην πραγματοποιηθεί.

Στην κοινή δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι σύμβουλοι της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναφέρεται:

Δεν προσήλθαμε στη συνεδρίαση γιατί σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/06, άρθρο 192, παρ. 1) ορίζεται ότι: «Η εκμίσθωση ακινήτων των Δήμων και των Κοινοτήτων γίνεται με δημοπρασία. Αν η δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεται. Αν και η δεύτερη δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους ορίζει το δημοτικό ή το κοινοτικό συμβούλιο».

Για το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει γίνει καμιά δημοπρασία ως σήμερα παρόλο που με την αριθμό 296/21-10-2013 απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη δημοπράτηση του παραπάνω καταστήματος. Την Απόφαση δεν υλοποιεί ο Δήμαρχος κ. Τσομπίκος.

Η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκλήθηκε από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου μόνο και μόνο για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος κ. Τσομπίκος και ο Πρόεδρος κ. Γκούμας, χρησιμοποιούν το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του Δήμου, το Δημοτικό συμβούλιο, για μικροπαραταξιακά οφέλη.

Με τη στάση του ο Δήμαρχος δείχνει ότι έχει άγνοια των νόμων και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, πράγμα επικίνδυνο τόσο για τη διοίκηση του Δήμου, όσο και για τους Δημότες μας.

Θεωρούμε ότι η διαχείριση της ακίνητης Δημοτικής περιουσίας του Δήμου Μετσόβου από τη σημερινή Δημοτική αρχή είναι τουλάχιστον ερασιτεχνική και προβληματική για το μέλλον του ΜΕΤΣΟΒΟΥ.

Με αίσθημα ευθύνης και στα πλαίσια του ρόλου μας ως δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, για την τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας, στη διοίκηση του δήμου, καλούμε:
-Το Δήμαρχο να υλοποιήσει άμεσα την με αριθμό296/21-10-2013 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για δημοπράτηση του καταστήματος «Προφήτης Ηλίας» για την συνέχιση λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου από την εταιρεία ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΣΟΒΟΥ Α.Ε.

-Να εφαρμόσει η δημοτική αρχή την με αριθμό216/12-08-2013 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΣΟΒΟΥ Α.Ε. με στόχο την οικονομική της εξυγίανση και την συνέχιση της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Τέλος ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι η δημοπράτηση του καταστήματος είναι αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής αρχής και ο κίνδυνος να μη λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο θα οφείλεται στους λάθους χειρισμούς αυτής.
Θα έπρεπε να είχε ενεργήσει πολύ γρηγορότερα για να είναι έτοιμο το Χιονοδρομικό Κέντρο πριν την Χειμερινή περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ