Ναι για την ανακαίνιση, άγνωστος ο χρόνος

FOITHTIKH ESTIA DOMPΣτην ερώτηση του Χρήστου Μαντά, βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το παρόν και το μέλλον των φοιτητικών εστιών του λόφου Περιβλέπτου(Δόμπολη) απάντησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στα συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με αύξηση της χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που εργάζονται στην Εστία η απάντηση ήταν έμμεσα αρνητική, μιας και η επιχορήγηση του Ιδρύματος από 6.055.000 ευρώ το 2013,μειώνεται κατά 1.000.000 το 2014, όσον αφορά στα λειτουργικά έξοδα!!!

 

Επιπλέον είναι σαφές από την απάντηση, ότι το Υπουργείο κινείται στη κατεύθυνση της ανάθεσης των λειτουργιών της εστίας σε εξωτερικά ιδιωτικά συνεργία και στον «μηδενισμό» του μόνιμου προσωπικού.

Στο ερώτημα για το αν υπάρχει πρόθεση εργασιών ανακατασκευής του γηραιού οικοδομήματος, η απάντηση είναι ότι « υπάρχει ενταγμένο έργο του Ιδρύματος Νεολαίας και Μάθησης και υπόλοιπο προϋπολογισμού 529.057 ευρώ», χωρίς όμως να αναφέρεται ο ακριβής χρόνος έναρξης του έργου και χωρίς να υπάρχει σαφής ενημέρωση στην αντίστοιχη υπηρεσία!

Τέλος κρίνοντας και από την μειωμένη για φέτος επιχορήγηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έμμεσα αρνητική ήταν η απάντηση για μεταφορά κονδυλίων στο Ίδρυμα η οποία έως τώρα ουδέποτε πραγματοποιήθηκε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ