Νίκος Γκόντας: Ζητά την έκπτωση αντιδημάρχου

DS2 17 9 14

DS2 17 9 14Tην έκπτωση του δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου Γιάννη Λιόντου ζητά η παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας και ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό έχει καταθέσει σχετική αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Κατά τον ίδιο ο δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος έργων του Δήμου έχει ασυμβίβαστο καθώς τον Ιανουάριου του 2014 είχε υπογράψει σύμβαση με την ΔΕΥΑΙ για την κατασκευή του αποχετευτικού στα Καρδαμίτσια, έργο το οποίο δεν έχει παραληφθεί ακόμη.

 

Κατά τον κ. Γκόντα στην περίπτωση αυτή υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου και αυτός είναι ο λόγος που επικαλείται στην αναφορά του.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας κάλυψε πλήρως πολιτικά και ηθικά τον αντιδήμαρχο, τονίζοντας πως η σύμβαση που έχει υπογράψει με τη ΔΕΥΑΙ ήταν σε χρόνο πολύ πριν αυτό των εκλογών.

Είχε τρίμηνη διάρκεια και για λόγους που σχετίζονται με τα οικονομικά της επιχείρησης πήρε παράταση ως το τέλος Αυγούστου.

Ως εκ τούτου, όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, δεν υφίσταται κανένα πολιτικό και ηθικό θέμα.

Ο κ. Γκόντας επανήλθε στο θέμα, επιχειρώντας να δώσει οσμή σκανδάλου, υποστηρίζοντας ότι είναι αδιανόητο ο αντιδήμαρχος έργων να είναι και εργολάβος του δήμου.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής το θέμα έκλεισε με την επισήμανση ότι αν υφίσταται νομικό και μόνο ζήτημα θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ