Νέο σύστημα μέσω ΑΣΕΠ για μετατάξεις-μεταθέσεις

ASEP 14

ASEP 14Με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ θα πραγματοποιούνται οι μετατάξεις, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις στο Δημόσιο, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη βάση συμφωνίας με την τρόικα, που φέρνει στο φως το “Έθνος”.

Στην ουσία, θα πρόκειται για την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού “κινητικότητας”, που θα αντικαταστήσει τη γραφειοκρατική διαδικασία των μεταθέσεων, μετατάξεων και αποσπάσεων στο Δημόσιο, και αναμένεται να θεσμοθετηθεί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

 

Σύμφωνα με της πληροφορίες της εφημερίδας, ο εν λόγω μηχανισμός θα περιλαμβάνει πέντε στάδια για τη μετακίνηση του προσωπικού:

1. Kαταγραφή των κενών θέσεων σε ολόκληρο το Δημόσιο, με βάση τα σχέδια στελέχωσης των υπηρεσιών

2. Προκήρυξη πανελλαδικού διαγωνισμού 2-3 φορές τον χρόνο που θα περιλαμβάνει τις κενές θέσεις ανά ειδικότητα και κλάδο, στις ανά την επικράτεια Δημόσιες Υπηρεσίες, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

3. Κατάθεση σχετικής αίτησης από τους υπαλλήλους που επιθυμούν να μετακινηθούν στις υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν, προκειμένου να λάβουν άδεια για τη μετακίνησή τους. Σε περίπτωση που κριθούν απαραίτητοι στις Δομές, στις οποίες υπηρετούν δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό.

4. Κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται από τους υπαλλήλους και υποβολή αίτησης μετακίνησης σε αντίστοιχης ειδικότητας και κλάδου θέση με αυτή που κατέχουν.

5. Μοριοδότηση από το ΑΣΕΠ. Οι επιτυχόντες που θα έχουν την καλύτερη βαθμολογία στη μοριοδότηση των κριτηρίων, μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, θα μετακινούνται στις νέες θέσεις εντός ενός μηνός, άμεσα, χωρίς να τίθενται σε καθεστώς “διαθεσιμότητας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ