Νέο πρόγραμμα επιδότησης από το ΕΣΠΑ χωρίς όριο ηλικίας

ODYSSEAS KON

ODYSSEAS KONΜέχρι τέλος Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για τη νέα επιχειρηματικότητα, χωρίς όριο ηλικίας, μέσω ΕΣΠΑ, με την οποία θα αξιοποιηθούν τα 100 εκατ. από τα 270 εκατ. των εμπροσθοβαρών δράσεων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σχετικά με τη δράση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχει ολοκληρωθεί, αφορά, σύμφωνα με τον υφυπουργό, 14.000 δικαιούχους και δυνητικά δικαιούχους, ενώ σημείωσε ότι ένα ποσοστό άνω του 60% ενώ έχουν λάβει έγκριση αλλά δεν έχουν προχωρήσει την επένδυση.

Ο υφυπουργός εκτιμά ότι βασικός λόγος που δεν προχωρούν στην υλοποίηση της επένδυσης είναι το ασταθές πολιτικό περιβάλλον. Ακόμη, τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο ΕΣΠΑ που ετοιμάζεται, βρίσκεται στη φάση της εσωτερικής διαβούλευσης «και εκκρεμούν κάποια πράγματα που πρέπει να συζητηθούν».

Για τα «κόκκινα» δάνεια ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο στις αρχές Νοεμβρίου και ότι «υπήρξε εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δυο κομμάτων». Οι όποιες απαιτούμενες ενέργειες από το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν ολοκληρωθεί και οι καθυστερήσεις δεν αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης, σημείωσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ