Νέο κεφάλαιο στην ελληνοαλβανική συνεργασία

KAROLOS PAPOYLIAS

KAROLOS PAPOYLIASΗ περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, στα Τίρανα.

Οι κ.κ. Παπούλιας και Ράμα εξέφρασαν την πεποίθηση, ότι με αμοιβαία εμπιστοσύνη και με καλή θέληση μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα του παρόντος καθώς και αυτά τα οποία “κληρονομήθηκαν” από τα βάθη της ιστορίας.

 

Ο κ. Παπούλιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει δυναμικά τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), κυρίως κατά τη διάρκεια της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας της Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε ότι ο ρόλος της Ελλάδας, ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή και η αλβανική κυβέρνηση, όπως είπε, εκτιμά ιδιαίτερα την προσοχή που αποδίδει η ελληνική πλευρά σε θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ