Νέο βιβλίο από τον Χρήστο Μασσαλά..

masalas panep

masalas panep

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστου Μασσαλά.

«Ο ασθενής Πανεπιστήμιο-οι ευθύνες και το μέλλον», είναι ο τίτλος και γράφτηκε από έναν άνθρωπο με σωρευμένη εμπειρία στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Αποτελεί λοιπόν την προσωπική του ματιά στον ακαδημαικό χώρο αλλά πέρα από διαπιστώσεις καταθέτει και προτάσεις, για όσα μπορούν να γίνουν και να φέρουν το ελληνικό πανεπιστήμιο στην πρωτοπορία.

Το βιβλίο προλογίζει ο Θέμης Λέκκας-π. Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Ο συγγραφέας, με γνώση, ευθυκρισία και εντιμότητα, ακτινογραφεί τα ελληνικά πανεπιστήμια και δείχνει πώς, μέσα από μία αλληλουχία παρακμιακών πολιτικών, βιώνουν μια άδικη απαξίωση, την ιστορική στιγμή που είχαν όλες τις προϋποθέσεις να ακμάσουν.

Η ακτινογραφία τους βασίζεται στη βιωματική του εμπειρία ως καθηγητή και ως πρύτανη επί σειρά ετών. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες αναδύεται η αγωνία του για την πορεία του ελληνικού πανεπιστημίου, για τα κακώς κείμενα, για τις στρεβλώσεις, για το μέλλον του. Δεν αφήνει καμία πλευρά των πραγμάτων αφώτιστη.

Οι αλλεπάλληλες διαπιστώσεις του αθροίζουν όλα εκείνα που τα περισσότερα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σκέπτονται ή αισθάνονται και δεν τα έχουν εκφράσει με τόση καθαρότητα, προσφέροντάς μας μια μεγάλη υπηρεσία», αναφέρει χαρακτηριστικά στον πρόλογο.

Ο λόγος του Χρήστου Μασσαλά είναι λόγος νηφάλιος, στηριγμένος στην εμπειρία που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αμφισβητήσεις. Το ενδιαφέρον του για το γενικό καλό, τόσο του πανεπιστημίου όσο και της ελληνικής κοινωνίας, υπερχειλίζει στις σελίδες αυτού του πονήματος.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ