Νέος ΕΝΦΙΑ με βάση τις εμπορικές αξίες

ENFIA

ENFIA

Μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το φορολογικό τοπίο ανέφερε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Realfm 97,8.

Ειδικότερα ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τις αποδίξεις και ξεκαθάρισε πως υπάρχει νόμος ο οποίος είναι σε ισχύ σύμφωνα με τον οποίο πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατούν τις αποδείξεις.

Επίσης ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η χώρα είναι σε διαπραγμάτευση και οι διατάξεις καθυστερούν γιατί υπάρχει μια συγκεκριμένη διοαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Ωστόσο οι πολίτες θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις, να τις κρατούν και όταν έρθει η διάταξη θα ξεκαθαριστεί τι θα κάνουν με τις αποδείξεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για την τρέχουσα χρονιά τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω πλαστικού χρήματος. Θέλουμε το αφορολόγητο να συνδεθεί με αποδείξεις και πλαστικό χρήμα το οποίο ξεκινά το 2016. Το αφορολόγητο ισχύει για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων και σε αυτή την κατηγορία πρέπει να δοθεί κίνητρο για την χρήση πλαστικού χρήματος. Για εκείνους που δεν ισχύει το αφορολόγητο δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο κίνητρο την συγκεκριμένη στιγμή δεν μας επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα».

‘Οσον αφορά στη φορολογία εισοδημάτων από ενοίκια ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως θα αλλάξουν οι κλίμακες και θα γίνουν δικαιότερες όπως επίσης και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Για το θέμα των δόσεων ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε προσπαθούν να αυξήσουν τις δόσεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος ωστόσο επισήμανε πως δεν μπορούνε να πάνε σε μια νέα ρύθμιση των 100 δόσεων.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 4 διαφορετικούς τρόπους φορολογίας τόνισε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και θέλουμε να τις κάνουμε λιγότερες.

Οι νέες κλίμακες θα είναι λιγότερες και πιο δίκαιες και πιο αναλογικές.

Μάλιστα επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης πως στην τελική φορολόγηση σημαντικό ρόλο θα έχουν πολλοί παράγοντες όπως άνεργη σύζυγος, παιδί που σπουδάζει, κ.ά.

Για τα ενοίκια ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως είμαστε δεσμευμένοι να πραγματοποιήσουμε αλλαγές και θα αλλάξουν οι κλίμακες των εισοδημάτων από ενοίκια.

Για τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε μιλώντας στον Realfm 97,8 πως προέχουν οι φορολογικές δηλώσεις και το «Περιουσιολόγιο» και οι αλλαγές αφορούν στην σύνδεση του νέου ΕΝΦΙΑ με τις εμπορικές αξίες χωρίς να αλλάξει ο στόχος για έσοδα 2,6 δισ. ευρώ.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ