Νέες συλλήψεις για παράνομο κυνήγι αγριόχοιρου

AGRIOGOYROYNO

AGRIOGOYROYNOΗ προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία ακολουθήθηκε από την Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στην περίπτωση της επ’ αυτοφώρω σύλληψης ενός ατόμου που ασκούσε τη θήρα, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχου εντόπισαν σε δασική έκταση της Τ.Κ Δελβινακίου του Δήμου Πωγωνίου, δύο άτομα, που ασκούσαν παράνομη θήρα αγριόχοιρου.

Κατά τον έλεγχο που έγινε, ο ένας εκ των δύο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ενώ ο δεύτερος διέφυγε της σύλληψης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς έφερε ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) που ήταν παραποιημένο, για να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα φυσιγγίων, ενώ είχε προσαρμόσει έναν φακό στην κάνη, συνδεδεμένο με καλώδιο και διακόπτη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο ΑΤ Δελβινακίου και την επομένη στον Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε το όπλο, τα φυσίγγια, ένα μαχαίρι και ο φακός που χρησιμοποιούσε.

Επίσης, κατά τη διαδικασία, ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης, που ειδοποιήθηκε αρμοδίως, σε βάρος του οποίου επίσης σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της άσκησης θήρας σε περίοδο εκτός της επιτρεπόμενης, για άσκηση θήρας κατά τη διάρκεια της νύχτας, για την κατοχή και χρήση παραποιημένου κυνηγετικού όπλου και την κατοχή και χρήση άλλων μέσων που δεν επιτρέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

Η Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει, ότι η περίοδος άσκησης θήρας για τον αγριόχοιρο ολοκληρώθηκε στις 20 Ιανουαρίου και ως εκ τούτου, απαγορεύεται οποιαδήποτε σχετική άσκηση θήρας του συγκεκριμένου είδους.

Τέλος, οφείλει να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι περιστατικά που προσβάλλουν την κυνηγετική οικογένεια, όπως το συγκεκριμένο, δεν είναι ανεκτά από κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ