Νέες διοικήσεις σε Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές του Δήμου Ιωαννιτών- Ποιοι μετέχουν στα συμβούλια

DS1 17 9 14

DS1 17 9 14Με την επισήμανση «σήμερα διορίζουμε τα συμβούλια και από αύριο αρχίζει ένας καλόπιστος διάλογος» έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η τοποθέτηση των νέων διοικήσεων στα νομικά πρόσωπα και τις επιτροπές.

Και η επισήμανση αυτή αποτέλεσε την απάντηση στις επικρίσεις και αντιδράσεις του επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρου Νάτση, για τον αποκλεισμό του από τα Διοικητικά Συμβούλια.

Το νομικό καθεστώς και τα καταστατικά των νομικών προσώπων και των επιτροπών, ουσιαστικά δεν έχουν καμία πρόβλεψη για την εκπροσώπηση των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θέμα που κατά καιρούς αντιμετωπίζεται με την τοποθέτηση μελών τους από τη λίστα των δημοτών.

 Όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο διάλογος που είχε προηγηθεί μεταξύ της παράταξης του Λάζαρου Νάτση και της Δημοτικής Αρχής, δεν επέφερε και την κατάλληλη συνεννόηση. Έτσι έγινε η πρόταση για συγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων αλλά με περιθώριο αλλαγών που μπορούν να προκύψουν μέσα από τον διάλογο που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Στην προεδρία του ΟΚΠΑΠΑ, θα συνεχίσει τη θητεία του από τη θέση του Προέδρου ο Φίλιππος Τσουμάνης. Αντιπρόεδρος ορίστηκε η Ειρήνη Βαρτζιώτη. Η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Γιώτη συμπληρώνει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής ενώ από την παράταξη του Νίκου Γκόντα μετέχουν στο νέο συμβούλιο ο Νίκος Τσώλης και ο Βασίλης Κοσμάς.
Οι δημότες που τοποθετούνται ως μέλη είναι: Δημήτρης Πάνου, Χριστίνα Γεωργούλη, Δημήτρης Ράπτης, Σιμέλα Μωυσιάδου και Εύη Σίμου- Σκαπινάκη.

Την Προεδρία του Πνευματικού Κέντρου αναλαμβάνει ο Κώστας Γκόγκος με αντιπρόεδρο τη Βάσω Μέγα. Από την παράταξη του Νίκου Γκόντα συμμετέχει ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος και μέλη τοποθετούνται οι: Κωνσταντίνος Μάμαλης, Σωτήρης Ψημένος, Γκόλφω Μαγγίνα, Παναγιώτης Τζόκας, Πέπη Μαρνέλη και Στέφανος Ντόβας.

DS3 17 9 14Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο πρόεδρος αναλαμβάνει ο Κώστας Λαόσογλου και αντιπρόεδρος ο Κώστας Γκέκας. Από την παράταξη του Νίκου Γκόντα τοποθετήθηκε ο Νίκος Τσώλης.
Μέλη ορίστηκαν οι: Τόνια Γκορτζή, Αντιγόνη Τσίρκα, Θεόφιλος Μωυσιάδης, Απόστολος Κοκορδάτος και Θεόδωρος Γκόγκος.

Πρόεδρος στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο ορίστηκε η Αλέκα Βακαλοπούλου και μετέχουν από τη δημοτική αρχή η Ντίνα Μπακόλα και η Γεωργία Γιώτη, ενώ από την παράταξη του Νίκου Γκόντα μετέχει ο Γιώργος Λισγάρας. Το Συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Φίλιππος Παπανικολάου, Βασιλική Δημητρούλα, Σωτηρία Ιωακειμίδου και Σπύρος Γόγολος.

Στη ΔΗΑΝΕΤΑΙ πρόεδρος θα παραμείνει ο Γιώργος Παπαδιώτης. Από τη δημοτική αρχή συμμετέχουν ο Βασίλης Καλούδης και ο Μπάμπης Μπρέχας και από την παράταξη του Νίκου Γκόντα ο Αχιλλέας Σίντος. Το Συμβούλιο συμπληρώνουν οι Σταύρος Σιάσης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Τάσος Λάγκας, Βασιλική Θεμελή και Ελένη Μαλάτου.

Στον Οίκο Ευγηρίας, πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας με αντιπρόεδρο τη Ντίνα Μπακόλα. Από την πλειοψηφία μετέχουν οι Νίκος Σαρακατσάνος και Αλέκα Βακαλοπούλου και από την παράταξη του Νίκου Γκόντα ο Βασίλης Κοσμάς.
Το συμβούλιο συμπληρώνεται με τους: Λαμπρινή Κοτρώτσιου, Σωτήρη Λιγώνη και Μελίνα Ζάκκα.

Στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος πρόεδρος ορίστηκε ο Νίκος Σαρακατσάνος με αντιπρόεδρο τον Κώστα Γκόγκο. Από το δημοτικό συμβούλιο τοποθετήθηκαν ακόμη οι Παντελής Κολόκας, Κώστας Γκέκας και Λάμπρος Τζίμας και από τους πολίτες ως μέλη οι Σωτήρης Ζάκκας, Βασιλική Μπέκα και Ευάγγελος Ευαγγέλου.

Στη ΔΕΥΑΙ την προεδρία αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και αντιπρόεδρος ο Μάκης Χρυσοστόμου. Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν οι Θανάσης Μανταλόβας, Λευτέρης Δοβανάς, Γεωργία Γιώτη και Στέφανος Μάντζιος.
Οι πολίτες που τοποθετούνται είναι ο Χρήστος Λάζος και ο Ευάγγελος Γιαννούλης ενώ θα οριστεί και ένας εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου.

Την προεδρία στην Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διατηρεί ο Βασίλης Τσαμπαλάς, όπως και η Βούλα Τσίλη διατηρεί την προεδρία στην Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, η οποία δεν έχει νομικό πλαίσιο και καταστατικό, διευρύνεται. Αναλαμβάνει την Προεδρία ο ίδιος ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας με το Νίκο Γκόλα στη θέση του αντιπροέδρου.
Την παράταξη του Νίκου Γκόντα θα εκπροσωπούν στο εξής δύο μέλη. Ο Βασίλης Χήτος και ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ενώ θα μετέχουν σχεδόν όλοι οι φορείς της περιοχής που ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ