Νέες διαμαρτυρίες για το Συνοριακό της Καστανής

agia marina poroniou

agia marina poroniou

Το κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστανής, αποτέλεσε το αντικείμενο έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου.

Το κλείσιμο αποτελεί την τελευταία εξέλιξη, μετά την απόφαση για διατήρηση του Συνοριακού Τμήματος στο Κεφαλόβρυσο.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, σε συνέχεια της συνεδρίασης, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, στην οποία κάνει λόγο για ένα ακόμη χτύπημα στην ακριτική περιοχή.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρει:

Στο Δήμο Πωγωνίου λειτουργούσαν πέντε τμήματα Συνοριακής Φύλαξης (Δελβινακίου, Αγίας Μαρίνας, Κεφαλοβρύσου, Καστάνιανης και Πωγωνιανής), τα οποία συμπτύχτηκαν σε τρία Καστάνιανης, Δελβινακίου και Κεφαλοβρύσου.

Ωστόσο το Υπουργείο επανήλθε κάνοντας λόγο για μία ακόμη κατάργηση, αυτή του τμήματος Κεφαλοβρύσου, η οποία αποσύρθηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της τοπικής κοινωνίας. Τις τελευταίες ημέρες όμως γινόμαστε δέκτες μίας ακόμη απόφασης που αφορά την κατάργηση του Τμήματος Καστάνιανης. Πρόκειται για ένα νευραλγικό τμήμα, ακριβώς πάνω στην μεθόριο γραμμή. Το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης επιβλέπει μια δύσκολη γεωγραφική περιοχή που δε μπορεί να υποστηριχθεί από κανένα άλλο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης.

Κανένα τμήμα Συνοριακής Φύλαξης δεν πρέπει να καταργηθεί σε αυτή την πολύπαθη γωνιά της χώρας που μέχρι σήμερα αποτελεί την εύκολη επιλογή για όποια αρνητική αλλαγή σχεδιάζει η πολιτική εξουσία. Ο Δήμος Πωγωνίου δε μπορεί και δεν δέχεται να μπει στη λογική επιλογής Τμημάτων που θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. Αντιθέτως, απαιτούμε από την πολιτεία την ενίσχυσή τους, στην κατεύθυνση εμπέδωσης της ασφάλειας, ζητώντας την τήρηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας.

Ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης και την εφαρμογή ενός σχεδιασμού που θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και θα επιστρέψει επιτέλους την ηρεμία στην περιοχή του Πωγωνίου. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα μας βρει απέναντι καθώς γνώμονάς μας είναι η προστασία των δημοτών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ