Νέες αφίξεις στο Τσεπέλοβο.. Γέμισε η Μαθητική Εστία

aftsepe2

aftsepe2

ΦΩΤΟ

Επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, μεταφέρονται πρόσφυγες από την Ειδομένη, στην Μαθητική Εστία Τσεπελόβου.

Το βράδυ της Δευτέρας, και με διαφορά ενενήντα λεπτών περίπου, έφτασαν δύο ακόμη λεωφορεία, τα οποία μετέφεραν περίπου ενενήντα άτομα, ενώ κι αυτή τη φορά, δύο πρόσφυγες αρνήθηκαν να διαμείνουν και επέστρεψαν πίσω.

Είχε προηγηθεί η άφιξη ενός λεωφορείου την Κυριακή, από το οποίο αποβιβάστηκαν τριάντα πρόσφυγες, ενώ οι πρώτοι 28 πρόσφυγες είχαν εγκατασταθεί το βράδυ του Σαββάτου.

af tsepe1

Αξιοσημείωτο είναι πως οι πρόσφυγες που ήρθαν την Δευτέρα, έφυγαν από την Ειδομένη, μετά από παρότρυνση συγγενών ή γνωστών που βρίσκονταν ήδη στο Τσεπέλοβο.

Τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις συνθήκες που συνάντησαν και έτσι εγκατέλειψαν τον καταυλισμό όπου ζούσαν σε άθλιες συνθήκες επί μήνες.

AFTSEPE3

Ένας πατέρας κρατάει το μωρό του στην αγκαλιά. Έζησε δυόμισι μήνες στην Ειδομένη. Τι ήταν αυτό που τον κρατούσε εκεί; Η ελπίδα ότι θα ανοίξουν τα σύνορα..

AFTSEPE4

Είναι χαρούμενος που βρίσκεται στο Τσεπέλεβο και ο χώρος τον έχει εντυπωσιάσει. Και εδώ όμως έχει την ίδια ελπίδα.. Να καταφέρει να φτάσει στη Γερμανία.

Η πλειοψηφία των προσφύγων που έφτασαν στο πανέμορφο χωριό του Ζαγορίου είναι Σύριοι.. Πρόκειται κυρίως για οικογένειες. Οικογένειες που βρίσκονταν στην Ειδομένη και τώρα φιλοξενούνται σε έναν χώρο υποδειγματικό.

Κι εκεί ήταν κάτοικοι του χωριού για να τους υποδεχθούν και μέλη του Προσφυγικού Φόρουμ Ιωαννίνων, τα οποία συμβάλλουν κάθε φορά, προσφέροντας υπηρεσίες αλλά κι ανθρωπιστική βοήθεια.

AFTSEPE5

AFTSEPE6

AFTSEPE7

AFTSEPE8
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ