Νέα σχολική μονάδα ζητούν στο Κανάλι

KANALI PREBEZA1

KANALI PREBEZA1

Η αναγκαιότητα ανέγερσης νέας σχολικής μονάδας στην Τοπική Κοινότητα Καναλίου επισημάνθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πρέβεζας με την συμμετοχή του αρμόδιου αντιδημάρχου Κωσταντίνου Ματέρη, του προϊσταμένου της Α΄θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Πρέβεζας Δημήτρη Ηλιόπουλου, του προέδρου της Τ.Κ Καναλίου Κωσταντίνου Μυριούνη, του διευθυντή του σχολείου Ματθαίου Φιλιππούση και άλλων φορέων.

Υπόψη του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαΐλη τέθηκαν οι παράμετροι που συνηγορούν στην ανάγκη ενός νέου 10θέσιου σχολείου που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

Όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων το διδακτήριο όπου στεγάζεται σήμερα το 6΄θέσιο σχολείο έχει σοβαρό πρόβλημα χώρου με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι δραστηριότητές του καθώς επίσης και να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου που γειτνιάζει με το δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για το έτος 2014-2015 έχουν εγγραφεί και φοιτούν 82 μαθητές ενώ υπάρχει αυξητική τάση του αριθμού τους για τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτά τα δεδομένα έρχεται να προστεθεί και η οικιστική ανάπτυξη που παρουσιάζει η περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει την προσπάθεια δρομολογώντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την σύνταξη και οριστικοποίηση των απαιτούμενων μελετών για την ανέγερση νέου 10θέσιου Δημοτικού Σχολείου στο Κανάλι.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ